Hej då på ett tag

Så är det dags, flyttning. Imorgon börjar slitet, kontrakt skrives vid 10 och sedan vid 11:20 kommer far ner och 13 hämtas bilen. Tänkte ta en runda imorgon eftersom vi inte är säkra på hur mycket som ryms i vår 14 kubikbil under lördagen. Står ett 40 tal flyttlådor i vardagsrummet, lådor överallt, möbler isärtagna i beståndsdelar. Disk som inte diskats, ja, det är KAOS big time.....

Skall bli skönt att komma från skiten. Har haft lite jobbigt med itudelade känslor över att flytta, bryta upp och börja om. Pendlingen är ju inget jag ser fram emot precis men det ordnar sig. Tänk bara grillkvällarna och den härliga trädgården, YES

Se inte No country for old Men, sicken jävla skit rent ut sagt. Det är som så att filmer som hyllas inte passar mig, det slår nästan aldrig fel. Mörk, dyster, våldsam, blodig, nä se ngt annat är mitt förslag.

lär inte få internet på ett par veckor så jag misstänker att det här blir det sista jag skriver på ett tag. Är inne och spelar lite poker för att dämpa behovet lite. Snart stänger jag ned.

På återseende
/Stefan

Tillbaka på jobbet

Då var första arbetsdagen avklarad, ungefär som jag lämnade jobbet för två veckor sedan. Verkar inte inträffat alltför många skandaler under tiden jag varit borta. K har sagt upp sig men jobabr antagligen på ett tag till, ett intressant projekt på gång som kan ge vind i ryggen för framtiden.

Ekorrhjul, det är vad detta är. Jag har klarat mig från trisstess idag men kommer antagligen springa rakt in i det om några dagar. Perspektivet kommer antagligen krympa rätt så snabbt. Passa mig dock från att klaga, har fortfarande färskt i minnet hur bra jag har det. 8-16, det var mina arbetstider idag. Undrar just hur många av mina kollegor runt om i Europa som hade en sdåan bra dag. Solen sken dessutom på mig på vägen hem med cykel, snart är det pendlande och hus som gäller.

I vardagsrumemt står just nu cirkus 26 flyttkartonger, fler kommrr det bli. Skräckfylld förtjusning är väl rätt ord när det gäller flytten, det är som att börja om igen, det var ändå rätt tryggt här inne i stan.....

Take care, dags att tömma tvåttstugan, det var en del att ta hand om..
/S

Home again

yepp, it is the truth ;-)

Verkligen svårt att ta sig hem igår, tala om att timmrna släpade sig fram innan planet äntligen lyfte mot Svedala, ungefär en timme försenat. H & Kito mötte upp på svågetorp, det var helt underbart att se dem igen.

Var något uppe i varv och kunde inte koppla av riktigt när jag landade hemma, var tvungen att plocka upp väskan samt konstatera att lägenheten är mer eller mindre halvt nedpackad. H har verkligen varit flitig....

Vi somnade väl framåt 2 och i morse kunde jag absolut inte sova, har ju inte haft den möjligheten på 2 veckor och kroppen är visst van vid Swizztid fortfarande (=upp tidigt och tidigt i säng, om det inte varit party....)

Har dock klarat av en hel del idag, kemtvätten, vitamininköpet, däckbytande (H fick punktering förra veckan och jag fick leka man), fikande hos mamsen, fotbollstittande i kylan, matinköp, promenad hem, matlagning, mys, melodifestival och filmtittande. känenr mig faktiskt rätt så nöjd och kommer strax somna in för kvällen.

I morgon är det packning och springning som står på schemat, särskilt det förstnämnda, för H vi flyttar ju om två veckor.
Pappsen komemr ner och H har köpt badrummsskåp på blocket

CU
/S

Perspektiv

Ibland krävs det verkligen att man kommer iväg föt att få perspektiv på tillvaron. Det är först då man inser hur bra eller dåligt man verkligen har det. Jag visst att jag hade det bra när jag lämnade Sverige för 10 dagar sedan. Vad jag inte förstod var hur bra !!!

Med de erfarenheter jag fått genom seminariet och de samtal jag haft men mina kollegor från olika delar av världen inser jag nu att det är inte bra jag har det utan suveränt bra. KLAGA INTE vad du än gör Stefan, gär inte det.

Arbetsförhållande, det finns nog antagligen inte ett annat land i hela världen där man har en arbetstid mellan 8-16 om det inte är något speciellt på gång

Arbetsbelastning, visst har jag också tyckt det varit mycket emellanåt men om jag jämför, upps, som sagt, klaga inte.

Jag kollar på mitt samboförhållande, underbart, ses jämt, har tid att träffas, görr roliga saker tillsamms. Det är inte självklart överallt att det skall vara så.

Fritid, ja, det är många som inte har det runt om i Europa, på helgerna, kanske, om de inte arbetar

Vänner, många har flyttat till en stad för att jobba men har inga nära vänner, hemskt

Fördelningen mellan arbete/fritid, jag tykcer själv jag har en kanonmix och jag behöver sällan prioritera för jag hinner göra det mesta av det jag tycker är kul.

För att inte tala om de kulturella skillnaderna, det är inte alls självklart att man får göra allting överallt eller äta. Puh

Den generella inställningen är också skum, jobba, jobba, jobba, skapa en karriär, vad, till vilken nytta, vad får du ut av det, jobba jämt.

Jag har tänkt att skriva i en sammanställning ngt sådant här
"I do not like to sacrify any/to much of my personal life to creat a career within Nestle. To my opinion working all te time is NOT a life. At the same time I would like to have an interesting, developing and challenging work"

Jag undrar just vad de kommer säga efter all möda och alla pengar de lagt ner oå mig...Failure?

/S

som ett halvt

Så jäkla skön dag, trots att man inte var hemma kunde man iallafall koplla av lite. Segade mig upp framåt 9:30 för att inte missa frukosten. Efter det gick jag tillbaka till rummet och öppnade fönstret. En underbar dag ute, 12:50 vaknade jag nästa gång och då var jag mer utsövd.

Tog en promenad till Vevey i Solskenet utmed vattnet. Pratade med H som börjat packa hemma, hon sålde lgh åt mig igår. Saknar henne verkligen och efter de här två helvetesveckorna går det inte att beskriva hur skönt det kommer bli att komma hem.

Hittade iaf ett juste sushiställe i Vevey, hur osannolikt det än låter, åt lite och tog bussen tillbaka till hotellet. Lyckades få till en 35 minuter springning också men efter gårdagen var det rätt så segt....

När jag skulle gå iväg och åta stötta jag på K, de skulle gå iväg till en indisk restaurang. var lite skeptisk fört men det var helt underbar mat. Aldrig ätit så god indisk mat någonsin, det var som ett halv samlag ;o)

Nu skall jag försöka hitta vinnarbidragen från melodifestivalen, hallå, Krister sjögren, vad fanken tänker folk med....

/S   

Culture differences

I noticed there are some differences between cultures.

Det är verkligen spännande att träffa folk från 15 olika kulturer och se vad de upplever här i livet. Något som framkommit rätt så klart under veckan är att vi i Sverige inte jobbar ens hälften så mycket av det de gör i andra delar av världen. Min fråga till dem blir genast, till vilken nytta? Alla står som frågetecken, har vi ett val? För mig som svensk är frågan självklar, det är klart du har ett val, fast efter lite konverserande inser man att situationen inte är alls i närheten i andra länder. Jag pratade rätt mycket med B & K ikväll, bulgarien respektive Singapor. Der jobbar enormt mycket men tycker inte själva att de kan styra ngt, visst är det skrämmande. Vi är nog lite bortskämda hemma i Svedala, ngt man antagligen skall vara rätt så nöjd med. Jag är iaf nöjd med att ha kommit till den insikten efter en vecka här, jag kommer antagligen aldrig ta ett jobb som innebär allt detta arbetande, jag är rätt nöljd med min 8-16 dagar som jag har på Purina.
Visst jag skulle knna tänka mig en kortare period, är det dock värt det? Jag är mycket tveksam....

Italiensk restaurang samt ngn pub med Disco i Lusanne blev det ikäll, klockan är 3:30 så det är nog dags att gå och knyta sig. Ledig imorgojn och det komemr bli så skönt

Kram
/Stefan

Schweiz, en rapport från seminariet

Det är kväll och jag undrar när jag sist var så här trött. Att sitta och lyssna på Engelska hela dagarna är ansträngande, att det dessutom är en del av de 15 nationaliteterna som kanske inte är jättehaj på detta språk gör ju inte saken bättre precis.

Vissa case är riktigt spännande, en del andra ren skit. Eftermiddagen idag har jag bara genomlidit, det var så in i h tråkigt och tiden segade sig ffram. Började starx eftr 8 nidag och höll på till 19:30, det är lite lång tid.

Får en massa nya kamrater dock och det är intressant att höra om alla kulturella skillnader som finns runt om i världen. Svårt att förstå vissa som min vän Y från Saudi Arabien, de kan inte dricka alkohol eller äta fläskkött, bara en sådan sak. Eller S som bär turban så fort han är utanför hemmet och har aldrig klippt sitt hår. K från bulgarien, en tjej som verkligen får jobba hemma.

Hade en session igår när vi pratade om skillnader som man antagligen känner av när man kommer som främling till ens land. Jag pratde om Sverige och det var många som nog kunde tänka sig att bo/jobba/leva där.

Återkommer en annan dag, är så himskans trött så att jag lätt kunde somna på tangentbordet.

ZZZ
Stefan

RSS 2.0