OP 2009 klar

Har precis kört de sista batchjobben och nu är det bara att luta sig tillbaka och håva in ?!?!
Nä skämt åsido, det vara bara en liten del att mitt jobb men det har varit lite lätt frustrerande att kolla vad de andra gör (eller snarare inte). Jag har koll på mina grejer (hyfsat iaf) men att börja rota i andras skit är lite värre. Nåja, hoppas inte jag ställt till med för mycket skada, det är ju bara volymer vi snackar om, ingen dör om inte allt är 100% rätt

Funderar just nu på om man skulle ta och dra hem, kanske ledig imorgon, skall ju bli dåligt väder i helgen och nästa vecka. Passar på kanske, undrar vem man frågar, alla är ju lediga....

/Stiff

Blöt kväll

Jättetrevlig kväll på Jägersro igår, trfäffade M&M på bussen dit, gamla kollegor från Partnertechtiden. Vi stod och pratade nästan hela kvällen, en granne P visade sig också vara en glad prick.

En del blöt föda intogs :-) Var nog lite rund under fötterna när jag tog mig hemåt efter all loppen. Hur det gick, ja, det var iaf en trevlig kväll....

Synd om Ludde att inte Going orkade ända in annars var den största behållningen Brioli och Brian Key (som vann när jag satsat 200 på honom.....)

Ha det bäst, jag och H går nog lite tidigare idag.....

Rick Kruys

Skriven av: Tobias Christoffersson

I en intervju med hemsidan berättar MFF:s senaste nyförvärv Rick Kruys bland annat om varför han valde MFF efter att spelat och levt hela sitt liv i Utrecht, samt vilka förhoppningar han har på framtiden.
- Klubben visar mig ett stort förtroende. Jag ska göra mitt allra bästa och ge supportrarna allt jag har.


Söndag eftermiddag, hotell Hilton i Malmö. Nere i foajén möter Rick Kruys upp för en intervju med hemsidan. I fredags skrev han i Holland under ett kontrakt för MFF på fyra och ett halvt år; alldeles nyss har också klubbarna kommit överens. Därmed har Malmö FF genom en med svenska mått mätt ovanlig transfer fått en ny spelare nummer 10. Och Rick Kruys har tagit ett överraskande steg i sin fotbollskarriär.
- För ungefär en vecka sedan fick jag höra talas om att Malmö var intresserade av mig, och att de undrade om jag vill komma på besök, för att prata lite med spelare, tränare och ledare i klubben och ta en titt på stan. Jag kände förstås till Malmö sedan tidigare, det gör alla i Holland, eftersom Malmö har spelat mycket i Europa, berättar Rick Kruys.

Att en mycket talangfull 23-årig holländsk spelare med ett femtiotal ungdomslandskamper och drygt hundra matcher i holländska ligan på meritlistan efter moget övervägande ser Allsvenskan som ett förnuftigt career move är en unik händelse. Lägg därtill att Rick Kruys föddes in i FC Utrecht, -hans far Gert spelade spelade hela sin karriär i klubben och på samma position som Rick, offensiv central mittfältare - och redan varit en av klubbens mest "betydelsbärande" spelare under många år, en ikon för de supportrar som sägs vara Hollands mest fanatiska.
- Ett nytt land och en ny stad - det är ett stort steg för mig. Men jag tror att om man bor hela sitt liv i Utrecht är det kanske inte så bra för ens utveckling, varken som spelare eller människa. Jag ser fram emot att lära känna Malmö, få en ny klubb och nya lagkamrater. I can't wait to start here.

Det fanns alternativ, några andra holländska klubbar och några från andra länder var också intresserade, men det blev MFF.
- Mitt första intryck här var bra, så jag behövde inte bry mig om de andra. Malmö är, normalt sett, ett topplag i Sverige som har spelat många europacupmatcher, snart får en ny arena och håller på att bygga upp ett lag - det vill jag gärna bli en del av. För mig är det viktigt att få en bra känsla, och det fick jag här. Jag blev väl omhändertagen när jag kom och kände förtroende från klubbledningen och tränarna. Jag är den typen av spelare som är som bäst när jag känner förtroendet.

Här någonstans finns också förklaringen till varför Rick Kruys valt att lämna den klubb han växt upp i och slagit igenom i, och där han i egenskap av talangfull egen produkt i rakt nedstigande led varit älskad och omhuldad i princip hela livet. Han har inte känt det där riktiga förtroendet. Han har spelat cirka 25 matcher (av 34) varje säsong, men har matchats oregelbundet och dessutom fått se spelare utifrån värvas till hans position. Ironiskt nog började problemen just när han upplevde sin höjdpunkt i karriären hittills: U20-VM i Holland 2005. Då var han en av de tongivande spelarna i det holländska laget och gjorde bland annat det mål som utsågs till turneringens vackraste. När han kom tillbaka hade laget redan börjat förberedelserna för säsongen, Rick halkade efter och fick mindre speltid.

- Det kändes konstigt; jag gjorde ett bra VM, kom tillbaka och fick inte spela lika mycket längre. Sedan dess har jag spelat ett par matcher, blivit petad, kommit in ett par matcher, och så ut igen... det är frustrerande. Och när klubben köper spelare utifrån och låter dem gå före för att de kostat mycket pengar istället för att satsa på mig som ung och begåvad - då är min känsla inte på topp längre, säger Rick Kruys och låter för en stund lite bitter.
Men tillägger:
- Jag vill samtidigt säga att jag har haft en mycket bra tid i Utrecht.
Ickedestomindre, efter tre säsonger med det beskrivna mönstret kände Rick att det fick räcka.
- Jag sa att jag tror det är bättre för mig att gå till en annan klubb, och jag bad själv om att få lämna Utrecht. Klubben samarbetade, eftersom jag spelat många matcher för dem och min far också, det uppskattar jag.

Att vara den unga talangen som alltid funnits i klubben, men som kanske dröjer med att ta det där sista steget till att bli en kontinuerlig toppspelare, så som alla sett fram emot så länge och väntat på. Särskilt älskad, men också med särskilda förväntningar knutna till sig. Att känna ett år och ett till och ett till förflyta, speltiden minska, utvecklingen stanna av. Att efter hand kanske också bli tagen lite för given. Och samtidigt fortsätta vara nån slags levande symbol för klubben. Rick Kruys formulerar det inte så, men det är bilden man får när han berättar.
- Förväntningarna har varit jobbiga ibland. Men också det att jag har känt alla i och kring klubben väldigt länge. Eftersom jag är så förknippad med Utrecht var det ofta mig folk kom fram till ute på stan efter en match och pratade med och frågade om varför det gick si eller så.
Kände du att din utveckling stannat upp?
- Det var precis vad som hände, och det är därför jag behöver ta ett nytt steg, vidare. Samma klubb med samma folk, samma allt under lång tid... Jag tycker om Utrecht, men jag vill också bli bättre. Ibland måste man ta beslut som är svåra, men nödvändiga.
Kommer du att återvända till klubben?
- Det kommer jag säkert att göra någon gång i framtiden, i någon funktion, det tror jag.

Utrecht sägs ha Hollands mest fanatiska supportrar. Varför?
- Utrecht är den enda större staden [293 000 inv] i sin region, så alla där är FC Utrecht-fans. Det är en stad med många hårt arbetande människor, mycket arbetarklass, som gillar att stöda laget intensivt och till exempel resa med på bortamatcher i cupen. Som ung var jag själv en av fansen.
Förutom tredjeplatsen i ligan 1981 är det i cupen Utrecht skördat sina framgångar: tre mästartitlar 1982, 2003 och 2004. Rivaliteten till Ajax är stark, varför det?
- Det är nära mellan Utrecht och Amsterdam, bara tre mil. Och där Ajax är den stora, fina klubben är Utrecht mer arbetarklass, mer underdog. Vi har alltid varit rivaler och det har blivit några heta sammandrabbningar genom åren. Till exempel cupfinalen 2002, då vi ledde med 2-1 in i 90:e minuten och Ajax kvitterade på ett tydligt offsidemål, sedan avgjorde Zlatan i förlängningen. Det ger oss känslan av att bli orättvist behandlade för att Ajax är Ajax.

Då känns det förstås trevligt att berätta att den holländska storklubben i alla fall "brukar" få stryk på Malmö Stadion, 1-0 efter straffmål av Torbjörn Persson blev det i Cupvinnarcupen 1987 (att de himmelsblå mästarna blev utspelade och förlorade med 1-3 i Amsterdam fyra dagar senare kan lämnas därhän). Under senare år är emellertid den genomsnittlige MFF:aren nog positivt inställd till Ajax, efter att Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg gått dit.
- Jag har mött båda, och särskilt Zlatan är en fantastisk spelare. Jag mötte också Afonso Alves när han spelade i Heerenveen, en bra spelare med fina frisparkar, säger Rick Kruys.
Som med Utrecht även spelade båda matcherna mot Hammarby i Intertotocupen förra sommaren, och åkte ut med minsta möjliga marginal: 1-1 hemma och 0-0 borta.
- Vi var två veckor in i träningen och Hammarby var mitt i säsongen. Jag tror att vi hade vunnit matcherna om vi varit i normal form.

Vilket är ditt intryck av svensk fotboll och hur tror du den kommer att passa dig?
- Man spelar mer fysiskt, som till exempel Kalmar. Jag ska försöka spela mitt spel, med korta bollar och enkelt spel som ger mig tid med bollen. Jag ska anpassa mig till den svenska spelstilen och hoppas att min egen spelstil kan bidra till att göra laget bättre. Men jag tror det kan ta lite tid att vänja sig.

Rick Kruys flaggar flera gånger under samtalet för att det kan dröja ett slag innan han är i riktigt bra form.
- Det viktigaste för mig är att få spela och spela regelbundet, men allra först att komma i form ordentligt. För det har varit sommaruppehåll i Holland, och jag har inte haft så mycket bra träning - Utrecht satte igång sin träning först den 19 juli . Jag ska göra allt som krävs för att komma i bra form så fort som möjligt, säger Rick, och tillägger:
- Men jag har tränat mitt skott under semestern, för att förbättra det.
Det låter ju bra, särskilt för den som sökt Rick Kruys på YouTube och fått se kavalkaden av mål på frispark och distansskott - det är nämligen en rätt respektingivande bössa han ligger inne med redan.
- Ja, jag har gjort ett par snygga mål, och det hoppas jag få göra i Malmö också.

Vilka är dina övriga starka sidor som fotbollsspelare?
- Passningsspelet, och speluppfattningen.
Har du alltid spelat offensiv central mittfältare?
- Nästan alltid. Jag har alltid spelat i nr 10-rollen när den funnits i laget. Annars har jag haft defensiva uppgifter också, och ibland har jag spelat till vänster.
Din företrädare som nummer 10 var före detta Ajax-stjärnan Jari Litmanen...
- Det är en stor ära att få spela i samma tröja som honom. Han är en av de största spelare som spelat i Holland.
Har du något särskilt intresse bredvid fotbollen?
- Nä, jag gillar att träna extra... träna mitt skott. Här i Malmö vill jag lära känna stan, och ta lite svensklektioner - jag vill lära mig språket. Men först och främst vill jag verkligen göra allt för att komma i form så snabbt som möjligt och visa alla i Malmö vad jag kan.

Rick Kruys är en vänlig kille att prata med, ler mycket, har en stillsam röst och ger ett ödmjukt intryck. Men det råder samtidigt inget tvivel om att det finns en näve knuten i byxfickan, att hans revanschbegär är starkt och hungern efter nya möjligheter att fortsätta utvecklas och prestera är stor. Vilket onekligen känns som en mycket lovande kombination. Efter dryga tjugo minuters samtal signalerar Hasse Borg och Kruys agent att andra punkter på dagordningen väntar.

Kontraktet med MFF är på hela 4, 5 år - det är ganska exakt lika lång tid som du varit A-spelare i Utrecht.
- Det känns bra, tycker jag. Ett så långt kontrakt innebär också att klubben ger mig ett stort förtroende. Och jag räknar med att det kommer att ta lite tid för mig att vänja mig vid spelet, lära känna mina lagkamrater, och komma i toppform själv. Därefter får vi se hur det går.
Var ser du dig själv ett år fram i tiden?
- Det vet jag inte. Inom fotbollen kan man inte göra planer på längre sikt, man vet aldrig vad som kan hända. Om någon för ett par veckor sen sagt att jag skulle skriva på ett kontrakt för en svensk klubb hade jag nog inte trott dem... Men - jag hoppas vi kan föra laget uppåt och göra något bra tillsammans. Kanske europafotboll... Jag vill göra mitt allra bästa, och ge supportrarna allt jag har.


Copyright MALMÖ FF
Kontakta oss: [email protected]


Hugo Åbergs

Idag är det dags för travets höjdpunkt på Jägersro, dags för storloppet Hugo Åbergs, hoppas i mitt inre att Ludde skall ta hem det med going, men som vanligt lär det bli tufft.
Omgången kryddas med v75 och jag gjorde en analys igår som jag måste få in, hoppas K fått mitt mail och kan hjälpa mig. Var klar lite för sent igår och hann inte lämna in innan ATG.se stängde butiken....

Undrar om de slår förra årets publikrekord (18000), tur att man har mobilen att spela med. Appropå det får jag inte glömma att hämta ut den på 3 idag. Trots helkass mottagning är den saknad :-)
/S

Nakenbad

En underbar eftermiddag igår, jag och Harry kilade iväg så att vi hann med 13:37 tåget hem (så skulle det vara varje dag)

Efter diverse strul på macken (CP Nordea hade strul med kortbetalningar) kom vi ned till Ålabodarna och letade oss ned till nakenbadet. Skönt att det inte är någon officiell badplats längre, lite sten i vettnet men ändå sandbotten och helt suveränt. Lite segt med alla tjocka gubbar som "går" utmed stranden, självförtroende saknas inte iaf.
Badade ett flertal gånger och Harry var med ute och simmade någon gång, vattnet var bara sådär helt skönt och lagom svalkande som det ska vara.

Vi låg två timmar för oss själva innan Kito och H kom ned. Hade med oss engångsgrill och korv, är egentligen riktigt emot engångsgrill, det går fan inte att grilla vettigt på en sådan. Korven slank ned ändå och det var härligt att låta kroppen lapa av den alltmer sjunkande solen. For hem och det var alldeles varmt fortfarande, en alldeles fullkomlig dag :-)

Lär bli fler besök vid Ålabodarna, möjligt att man kilar in lite längre på stranden nästa gång, kanske kan slippa vandrarna då

/S

En rätt korkad pryl

En rätt korkad pryl
Av Niclas Ericson
Först publicerad: 27 juli 2008 23:30
Senast uppdaterad: 27 juli 2008 23:30

Den var stor, bländande vit och försedd med en generöst tilltagen sladd. 175 kronor kostade det 1985 att bli ägare till årets hetaste kökspryl.

Läs/Se mer

· Läsken som färgade folks tungor blå

· Från tuff högstadiepryl till krishjälp hos räddningstjänsten

· Plötsligt började vi våga ta fler bilder

· Svajig cykel i rymdmaterial floppade

· Miraklet som smet ut bakvägen

· Svårt för liten apa att hävda sig i mediebruset


"Trodde du att du hade allt? Här är ett förslag: den elektriska korkskruven Magnum. Det enda du behöver göra är att trycka på strömbrytaren och sätta skruven till korken".

Det kunde man läsa i en artikel i Dagens Industri den 9 januari 1985.

Tillverkaren Philips lovade dessutom att deras storsäljare Magnum "korkar upp på några sekunder, mjukt och lätt och utan stänk och spill".

Den elektriska korkskruven slog igenom redan året innan, 1984, och blev snabbt ett absolut måste för dåtidens trendsnobbar för att korka upp de då lika trendriktiga vinflaskorna från Australien och Nya Zeeland. I slutet av 1980-talet svalnade intresset och bakmaskinen tog över som kökets hetaste pryl.

Den elektriska korkskruven må vara död som statuspryl men helt utrotad är den inte. Idag lever den vidare i en något mindre och batteridriven version - en värdefull kökshjälp för dem som inte klarar av att öppna vinflaskan med en gammaldags manuell korkskruv och handkraft.

På aktionssajten Tradera kan man dock fortfarande hitta välbevarade exemplar av 80-talsikonen Magnum för några tior.

Malmöseger

Äntligen, det var på tiden, som stadion exploderade. Jag var på plats, det är en viss känsla med live ändå :-)

I övrigt, solat och badat i Lomma idag, varmt och skönt, både på land och i vattnet

Blir tungt att jobba imorgon när man vet att det skall bli fint igen...

Take care!
/S

Nakenbad

H skulle promt iväg och köpa hundprylar i Höör idag men icke jag och vovvarna. Nä, vi passade på att åke ned till havet, väl där gick vi en bra bit ut i vattnet till en sandbank där vi slog oss ned. Hade megaproblem att få med Kito ut, hon gillar inte djupt vatten...Iaf så var det så ensamt och härligt som man bara kan föreställa sig, det var bara att slänga paltorna och näcka :-) Älskar känslan av solen mot min nakna kropp, bada naken och spatsera runt naken. YES, livet leker, h kom ned när hon var färdig, många timmar senare. Jag var på stranden total 5½ timme, problem när vi skulle tillbaka eftersom vattnet stigit ungefär 25 cm...Missade lite solskydd på ryggen men i övrigt ok, glockenspielet intakt :-)

Revben till middag och grillat färsk majs, najs, skön kväll ute, rosévin och vanligt rött. Ja dagen fulländad och imorgon skall det också bli fint...(ler)
/Stefan


Shoppingtur och after work

Lyckades på 1§ timme
ta mig till frisören
raka av håret
ta mig till Triangeln
Handla 2 par byxor, 2 par shorts, 1 skjorta, ett par skor
ta mig till Stortorget

Det kallar jag effektivt.

Träffade ett gäng på mosaik, drack ett par öl, åt lite och åkte 19.37 hem, skönt med helg och lugnet här ute :-)

Kram och hej, det är fredag....

Att man kan glömma hur skönt det är att skita :-)

Inget man diskuterar kanske, dock, jag har inte gjort några stora behov (läs skitit) sedan i måndags och man blir ngt uppsvälld om man inte får göra det. Nu är magen igång igen, HÄRLIGT !

Efter jobbet skall jag lämna över hunden till matte, klippa mig, köpa ngt klädesplagg och sedan ta en öl (eller två) med Hs kompisar som skall på after work

Ha en underbar helg !
/Stefan


På tåg med hund i sommarvärmen

Fy fan, jag trodde vi skulle gå åt på hemvägen idag, elelr iaf Harry. Airkonditionsystemet var ur funktion och alla vet ju hur varmt det varit idag.....

Stackars vovve, blev lite medtagen och husse lärde sig att han numera alltid skall ha med en flaska vatten i ryggsäcken.

H stack iväg med Kito så jag och Harry skall dra fram grillen och mysa lite, eller mest jag

Take care !
/S

Sterling vet minsann vad Goodwill är :-)

När vi skulle flyga upp till Stockholm i lördags blev planet försenat, det har ju liksom hänt förr när man varit ute och flugit. Döm om min förvåning när nedanstående mail dök in i min mailbox idag. Sterling vet minsann hur man skall få folk att åka med dem :-) Bara att Casha in en gratisresa till tjockhult innan Juli nästa år, inga som helst promlam. I will fly Sterling again !!!!!

============
Kære gæst,

Lad mig være den første til at beklage de meget uheldige omstændigheder i forbindelse med forsinkelsen på Deres flyrejse med Sterling den 19. juli 2008.

Vi er meget bevidst omkring vort ansvar og vil naturligvis gerne opretholde den tillid, som De har vist Sterling. I den forbindelse vil jeg gerne tillade mig at komme med en kort redegørelse for forsinkelsen, samt give Dem min uforbeholdne undskyldning på vegne af Sterling, og ikke mindst på egne vegne.

Jeg kan informere om, at vi gjorde alle tiltag for at undgå forsinkelsen. Denne opstod grundet et sammenfald af mange uheldige årsager. Sterling oplevede allerede tidligt et teknisk problem på et af vores fly, da vi desværre fortsat har en manglende levering af 1 fly, og det faktum at hele vores rutenet hænger sammen, resulterede dette i forsinkelse på netop Deres afgang.

Yderligere har vi desværre ligesom alle andre flyselskaber været ramt af mange slots, grundet den store trafik i luften. Dette har givet mange restriktioner i luften, da flyvelederne kun må have et bestemt antal fly i samme område på samme tid.

Lad mig i den forbindelse tilføje, at jeg ikke er et øjeblik i tvivl om, at dette absolut ikke var hverken den bedste start, eller afslutning på Deres rejse, hvilket er yderst beklageligt.

Set i lyset af ovenstående, vil jeg på baggrund heraf gerne tilbyde Dem og Deres eventuelle medrejsende et gavekort med 1 stk. ny enkeltrejse på ruten mellem København og Stockholm, gyldigt for rejse frem til og med 01. juli 2009. Gavekortet medsendes nederst i denne e-mail.

Idet jeg endnu engang beklager forsinkelsen, håber jeg at De vil tage imod ovenstående undskyldning og håber, at vi får muligheden for at byde Dem og Deres eventuelle medrejsende velkommen til en mere positiv oplevelse en anden gang.

Med venlig hilsen

Michael T Hansen
Chief Commercial Officer
========================
Den e go !

Lång återhämtning

tror att man är en gammal kärring när man inte orkar någonting, hur segt som helst, ingen kraft, ingenting. Detta bara på grund av en liten magsjuka, tur man inte är gammal, ännu !!!

Både jag och h hemma från jobbrt idag, fattar inte att man kunde sova hela natten trots allt man sov igår...

Händer inte mycket, legat i sängen, sovit, läst och legat i sängen igen. Äntligen fått i mig lite varm mat, hoppas bli lite energisk av det.

Take care
/S

Magsjuk på fotbollsmatch

Ja fy fan, började redan på vägen till Emmaboda, kände obehag i kroppen och jag bad genast Z om lite whiskey för det tar kål på allt. Det var lite sent dock, i bilen in till matchen drog det igång, tackar för bajspåsarna man hade i fickan. Fyllde en direkt och vi stannade så att jag fick återhämta mig lite.

Hann se sådär en 15-16 minuter av matchen innan det började mullra igen, fy fabian, de där trapporna på Fredriksskans är inte att leka med, fick blodsockerfall och fick be vakterna om hjälp, det skötte de galant och så tvingades jag äta socker. Fy fan så sött och vad illa jag mådde. En sjukvårdare kom och tog blodsockret, hade hunnit höjts avsevärt. Är man inte diabetiker vet man inte riktigt om hur äckligt det är i munnen när man får socker i sig, hua.

Lagom till halvtid så satte kräkandet igång igen, det var nog både en och annan som trodde jag var fyllesjuk. Släpade mig till bilen (tog ett bra tag) och inväntade Z&V. Satt med värmen uppdragen, feberfrossig och klarade mig hela vägen hem. La mig med kläder och allt ihop på och bad om en hink. Ngn gång vaknade jag, tog av mig jackan, frös som fan, la mig påklädd under filten. Vid midnatt vaknade jag till liv igen, störtvarm och febrig, lyckades släpa mig till badrummet, ta en tablett och hämta vatten. Sov sedan stötvis fram till 7 då jag vaknade till liv, öm och mörbultad i kroppen av alla äventyr.


Tåget hem en mardröm, inget kräkande men väl frossa som inte gick över förens i Skåne, H hämtade mig på stationen, hon hade åkte på samma skit som mig, verkar segare och medan jag iaf stapplar omkring här hemma ligger hon i soffan och glor på tv.


Hur det började, jo antagligen var det en kille på dopet som smittade oss, han var helt kass i söndags och hade haft en svår natt, tackar för den F.


Var iaf riktigt kul att träffa vänner man inte sett på jättelänge och få se hur J&Å bodde var kanon. Nu dröjer det inte länge till nästa gång, det är bröllop för en annan kompis framöver och då ses alla igen


Dags att kolla om man klarar av att äta, utan energi lär jag inte göra många knop imorgon heller

/Stefan


Jobbat hemma

i två dagar nu, rätt skönt att slippa pendlingen in till Malmö, dessutom är det lite lättare att bara öppna dörren och släppa ut hunden istället för promenerandet inne i stan som är ett projekt varenda gång.

Varit hos svärmor och hjälpt till lite, lämnade bord och stolar som vi hade i lördags. nu har jag lärt henne att kopiera CD skivor och så fixade vi till marken runt hennes nya brevlåda.

Sprang idag igen, toppenskönt, börjar komma ned mot de 5min/km som jag vill landa på (gärna bättre).

Trött som en gnu nu, skall lägga mig och se om jag inte kan läsa V75an...

I Malmö imorgon, tänker väl inte jobba ihjäl mig, har lite kul att ta tag i.
Lördag lyfter vi strax efter7 vilket innebär att vi får åka hemifrån 4:45 eller så....
Take care
/S

Jogg.se

är en riktigt skön sida som gett mig inspiration att springa igen, YES !
Jag och lillskiten (Harry) tog 15:03 tåget hem idag och jag var ute på en nyskapad runda redan 16:05. idag var det lättare än sist och jag blev hyfsat nöjd med resultatet, 5,6km på 29 ger 5:12 per kilometer, nu är det bara att hålla i och öka. Skulle vilja klara den rundan på nedåt 4:30-4:45.

Det roligaste är att man på jogg.se kan rita upp sin runda med hjälp av kartor och sattelitbild och så mäts sträckan. Du får en sammanfattning, du kan skriva in kommentarer och ja, trevligt helt enkelt. Try !

hur nöjd som helst med att vara "klar" för dagen. Nu skall jag bara slöa, kolla Helsingborg vs. AIK och njuta.

Onsdag och torsdag jobbas det hemma och vovvarna kan springa runt här i trädgården.

/S

Öken

Det är fanken det rätta ordet för att beskriva hur det är på jobbet just nu, öken, precis...
Jag får en hel del av mina arbetsuppgifter via mail eller på annat sätt från personer inom företaget, då de är på semester och jag inte, ja ni kan ju förstå själva, Öken...

Har lite projekt att jobba unden och det skall bli skönt att få dem ur vägen men detta. Hae lika väl kunnat vara ledig 10 veckor på sommaren, det hade kvittat, öken...

Skall jobba hemma onsdag & torsdag, lite lugnare med Harry och dessutom så har Kito inga kompisar på dagis den här veckan så hon vill också ha lite sälle.

Skall lämna in min mobil idag, "råkade" glömma att den låg ovanpå dörren när jag jag stängde den, upps. Vad den gjorde där, ja, det är ett av de få ställen på tomten hemma där det finns mottagning. Tre suger fett på landsbygden bland träden, synd, för jag gillar verkligen att kunna surfa runt på mobilen och slippa datorn. Jag kan dock meddela att en telefon kan klara ett sådant fall rakt ned i stenplattorna utan minsta synliga skavank, ni riskerar dock att få lite små fel som att det inte går att röra markören till vänster längre vilket är väldigt störigt. Får väl se om man kan få låna en mobil så länge, "måste" ju ha en ;-)

/S

Sommarfesten

Sommarfesten är avklarad, den avlöpte väl, utan några fadäser eller skandaler, trist :-)

Skämt åsido, det var jättetrevligt och alla var grymt imponerade av våra uppläggningar, värsta cateringen. Fast det var det ju inte catering, selfmade med hjälp av lite halvfabrikat. Man är lite stressad när man håller i festen själv, stirrar runt, serverar, försöker vara artig och social samtidigt. Fick som tur är ett närmast perfekt intag av både mat och dryck, hade bara lite bakfylletendenser igår och hade hjälp att städa. Nu har vi gjort vårt och nu är det bara att casha in...


Z&V stannade kvar tills idag och vi var runt en sväng med dem och kollade på Malmö. Var bland annat i västra hamnen och käkade, badade och åt glass. Grillat och lite öl och vin sen på kvällen och lite för sent i säng. Var duktigt trött när Harry skulle ut vid 5 i morse...


Nu återstår bara lite plockande till så är allt tillbaka till det normala


Skall lägga ut lite bilder när jag pallar.

/S


Sommarfesten

Sommarfesten är avklarad, den avlöpte väl, utan några fadäser eller skandaler, trist :-)

Skämt åsido, det var jättetrevligt och alla var grymt imponerade av våra uppläggningar, värsta cateringen. Fast det var det ju inte catering, selfmade med hjälp av lite halvfabrikat. Man är lite stressad när man håller i festen själv, stirrar runt, serverar, försöker vara artig och social samtidigt. Fick som tur är ett närmast perfekt intag av både mat och dryck, hade bara lite bakfylletendenser igår och hade hjälp att städa. Nu har vi gjort vårt och nu är det bara att casha in...


Z&V stannade kvar tills idag och vi var runt en sväng med dem och kollade på Malmö. Var bland annat i västra hamnen och käkade, badade och åt glass. Grillat och lite öl och vin sen på kvällen och lite för sent i säng. Var duktigt trött när Harry skulle ut vid 5 i morse...


Nu återstår bara lite plockande till så är allt tillbaka till det normala


Skall lägga ut lite bilder när jag pallar.

/S


Leave me alone !!!!!

Det är fredag och som jag skall sova när jag kommer hem idag. Känns som om ngn kört över mig med en vägmaskin eller nåt liknande, skulle somna på två röda om jag bara fick. Igår skulle det bakas och det sent, jag höll sällskap och kom i säng först runt 00:30. Kan säga att jag pallar inte att få 5 ½ timmes sömn mitt i veckan och inte ett par dagar på raken. Ibland vill jag bara spy på arbete, stökiga hundar, åska, hus, sommarfest etc. Leave me alone så jag får lite lugn och ro någon gång säger jag bara

Som sagt, tur att det är fredag, jag och Harry skall gå vid 15 idag och ta 15:37 hem. Vad som väntar, jo lite sömn först och sedan partytältsuppsättande, lite orolig för den. I övrigt börjar det arta sig, maten inhandlat, ett schema med tider för morgondagen ligger färdigt, ,rostbiff och potatissallad skall hämtas (på två olika ställen), iskross från Mc Donalds, får inte glömma "sprut"grädden till Galliano Hot shots, det var länge sedan...

Har regnat som bara f, hoppas hoppas hoppas att det ordnar upp sig, ser hyfsat ljust ut till imorgon em, kross my fingers.

GÄSP, skall försöka sysselsätta mig ett tag till
/S

Kito är åskrädd

och det åskade rätt rejält igår natt, gissa vem som var vaken och hyperventilerade och gissa vem som är trött som en gnu nu och tänker antasta bingen med min kropp :-)
Ingen åska inatt vad jag kan höra, SOOOOOOOOOOOOOOVA

/stefan

Casha in och välja musik

sitter här med hörlurarna på för att inte störa H som ligger och snusar. Det är svårt att välja musik som passar alla, lite allmän musik och så lite disco. Har också satt ihop ett kort meddelande till grannarna om att det kanske blir högljutt på lördag. mest för att vi stör oss om fan när grannen drar igång sin stereo utomhus på HÖG volym. Vi spelar inne men det kanske hörs ut då fönster och dörrar antagligen komemr vara öppna

Suttit hemma och jobbat idag, rätt skönt att inte ha Harry störande i koppel bredvid skrivbordet.

2h trädgårsfixande och allt är i prima skick, 2850 kronor fattigare också, shit, undrar om maten räcker. Efter det här har vi haft vårt party, nu kan vi bara casha in
/stefan (trött som f)

Harry åkte kommunalt

Harry var ute och åkte kommunalt för första gången idag. Som vanligt var vi ute i sista minuten och fick parkera på "fel" sida för att hinna med tåget. Harry var väldigt tveksam till att stiga på tåget, tyckte inte alls om springan mellan vagnen och perrongen. Fick kasta ombord honom, väl inne satt eller låg han snällt på golvet, skön stil :-)


Kom av som vi skulle och Harry ställer sig mitt på övergångstället och kissar, inget stressad han inte...


Höll på att missa bussen upp till jobbet också men han med, även här skulle Harry inte med utan satte sig återigen på bakhasorna så att jag fick ta i med lite våld.


Idag blir vi nog inte särskilt långrandiga här, sommaren är en "rälig" tid.


/S


Hon är halt :-(

Med vår vanliga tur med hästar är hon nu tillråga på allt elände halt också. De körde henne på bana i förrförra veckan och hon ville men kunde inte springa så fort som de andra pållarna. Visade sig att hon var riktigt halt på ngt ben fram. Blev behandlad men där rök kvalloppen den 9:e, det är 2 veckors konvalesens på en sådan skada, SUCK.

Nåväl, det händer visst titt som tätt att de skadar sig, jag hade ju dock hoppats så. hade varit kul om hon fått ett par löp som treåring. Bättre skynda långsamt...

/S


Sprang vilse

Ja lite iaf, har inte varit ute på ett bra tag och efter att ha surfat loss på jogg.se fick jag lite ny inspiration. Döfräck sida där man kan skapa sina egna rundor och se hur långa de är. Hade spanat in en 4km som skulle vara sådär precis lagom att börja med efter att ha hållt  upp så länge. Gick skitbra, hade kartan i huvudet och svängde av, efter ett tag börjar man fundera lite, det är långt till den där vägen... sprang vidare för nyfiken är man ju också. Det blev långt,  kom till slut fram till en väg och därifrån letade jag mig hem. 7,74 km blev det istället för de tänka 4:a. H hade maten klar och började just undra vart jag höll hus. Lite nöjd med mig själv vill jag lova :-)

Lillskiten harry har varit med mig på jobbet idag, han var jätteduktig, även om han tyckte det var lite trist att inte husse kunde leka med honom hela tiden. Ligger och tar igen sig på kuddarna till trädgårdsmöblerna just nu.

Skall väl dyka in i duschen och fräscha lite, det behövs...
/S

Fästing på snorren

Hua, fattade inte varför det kliade så förgjordat på snorren i fredags. När jag kom hem hittade jag svaret, en liten svart fästing hade sugit sig fast i heligheten. Fram med pincetten och, javisstm den gick sönder, fram med nagelsaxen och klippte loss det sista. Svider och kliar fortfarande, varför kan de inte sätta sig ngn annan stans?

/S

Systersonen på besök

Syster med man och sonen var på besök i helgen. var jättetrevligt och det är så skönt att sonen hunnit bli 2½ år vid det här laget. Han kommer ihåg saker och man kan föra ngn sorts dialog med honom. Han var duktigt facinerad av hindarna och eftersom han har svårt att säga r ännu så blir det hajy, så sött.

Dock en nackdel och det är de tidiga mornarna, fy, jag behöver sova, så segt att försöka somna om när han stått utanför vår sovrumsdörr och hållt låda...

Städat gäststuga samt lyft ned grejer från vinden, på lördag är det Party :-)

Harry skall med till jobebt nu i fem veckor, vi får väl se hur det skall fungera, sedan är det åter semester. FEM fucking veckor, shir, jag kreverar.

/S

Spontanöl :-)

Vi satt och pratade på jobbet idag om när vi skulle hinna ta en jesusfylla med K som slutar i mitten av Juli. Som vanligt är alla uppbokade jämnt och just nu verkar det extra illa. Blev till slut en tid i Augusti (för övrigt min sista semesterdag). Eftersom det var så underbart väder idag var det många som gick samtidigt och det föll sig så att alla som suttit och pratat om öl tidigare idag var där, hmmm. Stefan kom på en idé (eftersom han hade en timme till käket med KK), va fan, vi tar en öl :-) Alla var torra i stupen så vi gick till Perssons och satte oss, gudomligt i solen och värmen. En öl blev två (den sista gick snabbt). Grabbprat och öl, och spontant, det är då livet leker extra mycket.

Blev inte sämre av middagen på Mosaik, det var till och med så trevligt att det inte gjorde ngt att tåget hem var försenat, att det inte stannade i Kävlinge och att vi hamnade i landskrona precis när det vändande tåget gått tillbaka. Äh, vi ringde hs mamma som kom och hämtade oss :-)

Livet är bra
/Stefan

Imodium mot allergi fungerar nog inte så bra...

När vi var på semester på öland för ngn vecka sedan fick jag en jäkla allergireaktion på pollen och käkade vad jag trodde var allergimedicin i ett par dagar. Ingenting hjälpte, idag när jag skulle ta en tablett igen undrade jag var de var. Hittade dem och tog fram asken, då sa sambon -Vad skall du med dina diarretabletter till? Gissa om jag garvade, inte undra på att jag snorat och snorat i ett par dagar, kan medge att jag tyckte det var skoj :-)


Använd inte Imodium till näsan...


RSS 2.0