Budapest here we come

Snart dags, 08:20 imorgon går flyget, spännade att se hur den stan är. Skall iaf bli hyfsat väder och en 10-11 grader varmt, härligt jämfört med kylan här.

Äntligen så är allt klart med lägenheten, alla papper påskrivna och nycklarna överlämnade, lycka till CO.
Arbetat som värsta myran idag, flitig och stressad, då fungerar Stefan bäst :-)
Slutade vid 13:20 och tog mig till stationen för att växla pengar 65000 floriner rikare :-)
Missade tåget och knatade upp till H för att åka med henne hem. Riktigt skönt att vara hemma reda 15. Funderar lite på hur man skall göra med semetsern. H skall ju vara hemma med Harry 26:e maj till midsommar och seden v33-v35. Jag kan omöjligt vara ledig där sista veckan i Augusti. Får nog avvakta lite, har ju en operation också, hade varit perfekt att tajma in i maj, hmmmm

Nåja. Glad påsk på er alla 
/S 

När Harry kom till världen

H är överlycklig, Harry är äntligen förr, all denna väntan och ovisshet. Idag fick hon ett samtal, ja, en liten svart söt jaktlabrador, hane, Harry skall han heta, kom til världen i söndags. Om ca fem veckor bär det av norröver till Strängnäs för en påhälsning. Får se lite hur det blir med ledighet nu. h har tagit fyra veckor ledigt men det blev lite feltajmat, hade ju varit synd om jag varit tvungen att ta ledigt en vecka för att vara hemma med valpen ;o)

Inga problem med besiktningen i em. 10:00 är det som gäller imorgon, då skall jag få vin förlust på papper, blä, bäver över att börja betala tillbaka de pengarna till mor och far. Hoppas skattesidan som öppnar nästa vecka kan ge lite ljus över tillvaron

Trött som f, måste i säng i tid ikväll

Både Brynäs och MIF vinst, härligt
/S

GI - sicken jä..a skillnad

Jag köpte en bok på rea med färdiga GI recept  för lunch och middag i tre veckors tid. Jättegod mat och man blir mätt, dock som diabetiker märker jag också andra "positiva" saker.
Blodsockernivån i kroppen är verkligen mycket mycket lägre. Iof inte så bra att vakna med insulinkänningar var morgon. I morse var det riktigt illa, 2,6 visade mätaren vid 5:30 när jag äntligen samlade kraft och gick upp. Känslan är overklig när man har insulinkänning, man får fler intryck och upplever allt genom ngt sorts filter. Alla dofter är tydligare och även synen är skärpt, så länge man inte har "fyrkanter" framför ögonen, det händer emellanåt.

Till följd av den tidiga morgonen (vakande nog innan 5) så är jag skittrött just nu. Fattar verkligen inte hur jag skall få ngt vettigt gjort här på jobbet idag. Skall dessutom sitta lite extra eftersom det är besiktning vid 17 idag. Undrar hur ordförande är idag, skall bli så skönt att slippa henne, kärring. Nä f´låt så får man inte säga men hon är speciell kan man säga. Utan bostadspärm och tre par nycklar skulle jag få betala en straffavgift på 500+200 (pärm och ett par nycklar), rent ut sagt löjligt. Skall bli intressant att se om hon kan visa papper på att jag mottagit dem, hoppas inte, det tyder i sådant fall på att jag har riktigt dåligt minne.

Nä, fy, tillbaka till arbetsuppgifterna, de hopas nu när E är på semester
/S

Sex

6 km/h, det var nog ungefär hur fort jag och Kito gick på vägen hem. Det tog nästan exakt 50 minuter från järnvägsstationen och hem, helt underbart väder. Gissa vem som är trött, ja precis, både jag och hunden

6 tusen spänn, det var vad jag låg plus på unibet, men inte numera, jävla skitkort

6 ingridienser fick jag köpa till maten idag, i efterhand, det är inte bra när man har 4,8 km till affären och det tar cirkus 25 minuter att ta sig fram och tillbaka

6 glas vin, fick man ut av den sista flaskan Tasman Bay idag till maten, undrar om det går att få tag i mer

6cl gammel dansk, skall jag dra i mig alldeles strax som "magmedicin"

6, det är den tid då min klocka kommer ringa imorgon bitti, fy fan så tidigt

6, ja den som ändå fick ha det, hade varit najs

/Stefan

Sex

6 km/h, det var nog ungefär hur fort jag och Kito gick på vägen hem. Det tog nästan exakt 50 minuter från järnvägsstationen och hem, helt underbart väder. Gissa vem som är trött, ja precis, både jag och hunden

6 tusen spänn, det var vad jag låg plus på unibet, men inte numera, jävla skitkort

6 ingridienser fick jag löpa till maten idag, i efterhand, det är inte bra när man har 4,8 km till affären och det tar cirkus 25 minuter att ta sig fram och tillbaka

6 glas vin, fick man ut av den sista flaskan Tasman Bay idag till maten, undrar om det går att få tag i mer

6cl gammeldansk, skall jag dra i mig alldeles strax som "magmedicin"

6, det är den tid då min klocka komemr ringa imorgon bitti, fy fan så tidigt

6, ja den som ändå fick ha det, hade varit najs

/Stefan

Jag är en stor skuld/skum väder, tvätt på torklinan

Tala om att man är förvånad när man nu tittar ut genom fönstret, solen skiner och det är blå himmel. Annat var det för ett dygn sedan, snöstorm, blåst och allmänt skitväder. Typiskt nog så tänkte jag igår morse, ja vad bra, nu hinner tvätten torka tills jag kommer hem (den hängde ute). Sure baby, den tog jag tillbaka när jag var ute och skulle plocka in densamma igår kväll, stel, styv, kall och snöig = den fick hänga. Tur att man hade medvind på hemvägen igår, hade aldrig gått att cykla i den motvinden.

I morse var det underbart vackert ute, snötyngda träd och vinterväg, kanske inte så lyckat med sommardäck på bilen då.....

Började annars med att bildörrarna var total fastisade, slutade med att Stefan kastade hett vatten på dem för att få dem att lossna. Sedan slirade jag, H och Kito till stationen och tog tåget in till Malmö. Kito ligger och nannar på sin madrass här på golvet, hon är så duktig. Inte så många som stört henne idag heller vilket gör att jag hinner jobba undan lite också. Dock, nu när Erik latar sig så får man jobba. Har dock inget mot detta, riktigt kul.

Snart dags för Ungern och Budapest, hinner tyvärr inte slösurfa runt och checka iförväg, det får bli en surprise när man väl är där.

Snart dags att ta tåget tillbaka till landet, jag och Kito går om inte H hinner med så kan hon plocka upp oss på vägen.

By the way, äntligen dags att slutsignera pappren på Roskildevägen, besiktning imorgon och slutaffär hos Erik O på torsdag. Skall bli skönt att slippa ha dåligt samvete för den och att ha alla lån på sin SBAB sida. Jag är en stor skuld hela jag

Take care!
/Stefan

Bilder från flytt och nya huset

På allmän begäran så lägger jag upp lite bilder från flytten och framför allt på vårt fina nya hus

  

 

  

  

  

  



That´s it folks !
/stefan

Sen grillpremiär

Hehe, ja jag vet, det är lite sent att ha grillpremiär den 10:e mars när man har hus. Får skylla på att vi inte bott här så länge. Idag var det iaf dags, Entrecot och potatisgratäng till det, mums filibaba, måste dock gå och köpa ngt fulvin. Kan inte dra i mig de där dyra flaskorna som är de enda som är kvar en söndag, ensam. H ville nämligen inte ha vin, vad sjutton är det för fel på henne....

Är äntligen ute på nätet igen, det var en hård pärs (en hel vecka utan internet hemma......). Har ju kunnat surfa på jobbet men ni vet, porrsidor och gambling sidor går inte att accessa, fy på dem.

Varit väldigt lugn och stillsam helg. Njutit av att bo i hus. Ett par lådor mindre och allt är inte riktigt kaos ännu. var i Kristianstad och köpte trädgårdsmöbler i lördags, 1000 spänn är ett fynd, helt klart- Återstår bara att se om man får ihop dem igen efter att vi såsmåningom har laserat dem.

H var i väg på tjejkväll igår och en gammal kompis från Norrköping som råkade vara hundvakt i närheten kollade hit. Skrattade gått åt hans ej existerande lokalsinne ;-)

upptäckte i övrigt att det bara tar 25 minuter att promenera ned till havet, det är ju skitnära, hur gött som helt. Får se när man får ork att ge sig ut och upptäcka omgivningarna springandes.

Idag har det varit grått och regnigt, knappt satt min fot utanför dörren. Förutom lite hanlding och grillningen då.
Imorgon är det dags för lite commuting igen, mindre kul och jag kollar på klockan nu och konstaterar att jag borde gå in i duschen och tvätta av mig helgens smuts.

Cu later
/stefan


Senaste veckan

Det börjar bli dags att sammanfatta den senaste veckans händelser.

Det blev mycket svett, bärande, svärande och ont i kroppen.

Måste väl ändå påstå att flytten var rätt så lyckad. Inget dyrt som gick sönder och det tog inte så lång tid.


Vad man inser när man flyttar till hus igen är b.la.

SHIT vad elmätaren snurrar, skall den göra det......

När man inte eldar kan det hända att det är 16-17 grader inomhus.

OJOJ vad det kan blåsa när man cyklar till/från stationen i Häljarp.

Fy fan vad tidigt jag måste gå upp på morgonen och så trött jag är på jobbet.


Bland det positiva är lugnet och den egna tomten, det är inget projekt att gå ut längre, bara att öppna dörren så är man i naturen.

Vi bor så fint, jag kan gå runt i vårt lilla hus och bara njuta.

Whiskeyn framför brasan sent en kväll med inget annat ljus tänt är kvalitet, likaså middagarna. Känns som världens lyxrestaurang.

Att ha en frys med inbyggt kallt vatten och iskross eller isbitar är inte helt fel.

Får gott om vardagsmotion, ca 18 minuter med cykel till stationen och lika lång tid hem igen


Mycket flyttlådor är upppackade och det mesta som återstår står uppstaplat i ett rum vilket man effektivt kan stänga med hjälp av en dörr så att man slipper se skiten.


Saknar internet och uppkopplingen mot omvärlden, fast lika bra det just nu eftersom all ledig tid går åt till att ställa iordning allt


I helgen skall vi INTE flytta och jag skall bara pula hemma (förutom en färd till Kristianstad för att kolla på trädgårdsmöblemang.

Snart åker grillen fram.....

/Stefan


RSS 2.0