Nya kläder och Mammut

Varit en lugn och skön dag, ärligt talat legat och sovit lite på eftermiddagen, bland det bästa med helgen :-)

Tennis 10-11, kändes helt ok, träningsvärken fanns kvar men var inte så påtaglig som jag trodde den skulle vara, nästan lite besviken att inte träningen var värre. Kan bara konstatera att jag MÅSTE öva på mina servar, de suger.

Passade efter dusch , tvagning och bastu på at dra till center Syd för att shoppa på min julklapp, presntkoert från MQ. Jättefina byxor men alldeles för korta, hur ser jag ut egentligen, skall det vara så svårt? Hade behövt 150, det är jag.
Blev "bara" två skjortor på MQ och hälften av presentkortet kvar. Var inne på ett par andra ställen och var på väg att ge upp när jag passerade Joy, där finns ju svarta byxor i skylten tänkte jag och gled in. Jajamen, ett par helsvarta och ett par mörkare i jeansaktigt tyg för totalt 424:- tala om fyndpris, jag som aldrig hittar ngt på rea.

17.48 går färden in till Malmö, tänkte äta på T bonz och sedan se Mammut klockan 21:10, skönt med lite omväxling. Ser fram emot detta. Önskar eder alla en skön kväll!

Träningsvärken ännu värre

Har aldrig förstått det där fenomenet att man alltid har mer träningsvärk två dagar efter att man tränat. Är det för att kroppen inte insett hur jobbigt det var och behöver ett dygn för att förstå? Med andra ord, idag är det jobbigt att heta Stefan, vara 35 och otränad....Bäst att råda bot på detta genom att köra stenhårt på tennisen imorgon, hur det skall gå till vet jag inte riktigt ännu. Tänkte ta reda på det genom att gå till sängs snart.

Har ikväll kollat igenom 3-4 avsnitt av Men Behaving Badly, skön serie.

Ända planerna för helgen är Mammut inne i Malmö imorgon, kanske mat innan, vi får se

Stefan trött, önskar er en skön helg !

Nästan religös

Kopplade ned jobbdatorn redan runt 15:30 idag och bestämde mig för att promenera till dagis för att hämta hundarna. Det var nästan en religös upplevelse att känna solen, kylan och lugnet ute. Minst sagt uppfriskande och jag njöt i fulla drag. Vovvarna förväntade sig inte att jag skulle komma så tidigt och de blev jätteglada. Vi fortsatte promenaden till stationen där vi tog bilen och gjorde lite ärenden. Plockade upp h vid Ica och drog hem

Läste tidningen i lugn och ro (hur ofta händer det?) och sedan Pasta och pastasås och ett glas rödvin, mums. Avkalkar just nu min kaffemaskin och sedan blir det kaffe och ev en film

Go torsdag .-)

Arbete hemma och träningsvärk

Jobbar hemma idag, som sagt, skönt att slippa kacklandet en dag i veckan i alla fall.....

Bestämde mig för lite sovmorgon i morse och satte klockan på 7:10, verkar inte ha vaknat av signalen för efter 8:a vakande jag till liv. Kan nämna att jag somnade osövd igår och har sovit hela natten igenom med undantag att jag vaknade av att jag hade lågt blodsocker. En dextrosoltablett senare somnade jag dock om.

Duktigt träningsvärk i princip överallt idag, det är så skönt :-)

Mängder av mail som dräller in idag, skall ta hand om en skörd till, STÖN. när skall jag hinna göra det jag tänkte mig.

/S

Boxträning

Har ni aldrig testat rekommenderas det varmt, så jäkla jobbigt. Hade lite problem med tekniken eftersom det var första gången, dock var jag tillräckligt duktig för att det nu skall värka i princip hela kroppen, AJ !

Dusch och säng, det är vad jag söker just nu. Jobbar antagligen hemma i morgon, ett jävla liv på kontoret jämnt

/Stefan

Bättre

Idag har varit lite bättre än igår men långt ifrån bra. Somnade runt 21:30 igår, helt utmattad hur man nu kan bli det av att göra typ ingenting. Vaknad iaf utsövd innan klockan i morse och bara det är en bedrift. Sedan har dagen fortsatt i 100 knyck med tre möten, rusa ned till stationen och sedan spontanstorhandlade vi på Citygross i landskrona.

Det är något jag och H är duktiga på och hem kom vi med en helvetes massa mat och kassar, nu skall vi klara oss ett tag

Läst MFF nr 12 som kom idag, längtar så efter att säsongen skall börja och trots förlusten mot FCK med 4-1 så finns det hopp. Läser svenskafans.se nästan var dag !

Kommer gå till sängs tidigt idag med, är riktigt trött, mörker är en förklaring till detta

Take care!


Förändring

Det är dags för en förändring snart, skall allt fortsätta såhär går jag under. Måste ha en utmaning på jobbet, jag tycker om utmaningar, roliga utmaningar, ngt som för mig framåt. Inte samma gamla visa som man gör dag ut och dag in. Önskar att min dag kändes som ingen annan, att man full och sprudlande av energi analyserade, skapade, funderade tills man upptäckte att det var dags att gå hem för längesedan. Ett sådant jobb vill jag ha, vart finns det? Hallå !!!!

Lunchade med vännen L idag, vi pratade om förändring och där är vi rätt lika.  Tror jag mötte "homoprästen" på väg tillbaka, inte som ett skällsord, han är en grymt bra föreläsare och jag hyser största respekt för honom. Sjömanskyrkan, mången gång, fullsatt och tankvärt. Saknar ett ställe att gå till och bara vara bland jämlikar, inte alls religöst, ja vissa kanske. Tankvärt, ja, det är rätt ord.  


Lamt utan Zlatan

Tittar på inter vs Sampdoria, brukar vara underhållande men med Zlatan på läktaren är det inte särskilt intressant. Trots en 1-0 ledning i halvtid har det varit väldigt lamt, till och med Zlatan verkar uttråkad, såg honom i bild alldeles nyss, SMSade med någon. Helena S eller Maurio kanske (han fick gult kort)

Mia och Klara

2 fullmatade DVDer med Mia och Klara från 2007 ligger och väntar på mig på datorn, här skall frossas, som jag garvar åt dem, de är bara för underbara




Har även fått hem Men Behaving Badly, en serie jag måste missat, den är också störtskön. Jag tackar för tipset C



Det känns i kroppen

Stel som en pinne idag, så fort jag rör mig det minsta så värker det i musklerna. Vill lova att jag måste komma igång med träningen igen, det här är för jävligt. Man ska inte behöva ha så ont av att bara träna tennis en timme. Ändå stretchade jag och bastade efteråt just för att jag inte skulle behöva uppleva detta. GAMMAL :-)

Nåja, pigg i själen iaf och jag lurar på att cykla iväg till HH (Häljarps Hälsocenter) och sola, värme är SKÖNT. H, Harry & Kito drog iväg för att lägga spår samt promenixa lite, jag kan knappt röra mig inne som sagt och bangar.

Önskar alla en underbar söndag  !

Gomorra får riktigt dåligt betyg av mig

Det är en riktigt skitfilm, välj ngt annat. Stirrig, hoppig handling och ja, nej vet ni vad

Sämsta insatsen hittills

Man kan inte spela så dåligt om man skall slå Frankrike: Bortspelade bollar, missade målchanser, nä skärpning. Tror det redan är kört....

Sämsta insatsen hittills

Man kan inte spela så dåligt om man skall slå Frankrike: Bortspelade bollar, missade målchanser, nä skärpning. Tror det redan är kört....

Fotboll och det NU

Visst blir man sugen på en ny MFF säsong, den här arenan blir grym !

Nya arenan på Svenskafans.se

Sugen ? Det är jag alltid !


Grått och trist

Idag är en sådan där dag jag aldrig kommer att komma ihåg i framtiden, den kunde lika väl försvinna. Det är grått, regningt, disigt, lerigt och allmänt, BLÄ ! Skönt att jag iaf fått till tennisträningen, lämnat in tvätten. Det är väl så mycket jag gjort idag och resten av dagen kommer som sagt inte bli känt för sina aktiviteter.

Helt stilla ute och jag har sovit en sväng, ingen bra Engelsk tv-match hellrr, får vänta på och se fram emot Sverige vs Frankrike och sammanfattningen av travet.
LIVE abonnemanget har tydligen gått ut och eftersom jag lovat att inte spela (så mycket) i år så får det vara så till yellow startar nästa gång. Ev blir det lunchtrav på torsdag, skall förresten gå in och checka hur det gick med det....

Återkommer en annan dag, inte så inspirerad just nu

Vicky Christina Barcelona

Trots att jag aldrig varit ett Woody Allen fan måste jag erkänna att hans senaste film Vicky Christina Barcelona är klart sevärt. jag har aldrig varit i Barcelona heller men jag kan absolut förstå charmen bara på de små glimtarna som dök upp här och där.

Å ljuva sommar, kom till mig och det snart!

Kundbesök

Gick mot förmodan rätt bra hos vår kund idag, träffade lite lagerfolk och fick ett ansikten till namn, alltid bra. Kallt som f att stå och glo när de lastade av en bil. SOm tur var hade vårt DC fått reda på att vi skulle dit och kolla, bilen var riktigt hyfsad

Kundens chef kvaddade sin bil på vägen dit, tur de inte skadade sig, jävligt otäckt.

Tvungen att jobba när jag var tillbaka 14:30, satt fan ända till 18, shit, en dag och allt detta samlas. Har nannat och nu är det flygande Jakob med lite vin :-)

Sopor

Skit, missade att ställa ut soptunnan idag, katastrof frågar ni? Ja, säger jag, det är en månad till nästa gång, tur det är vinter så att man slipper stanken....

Skandal

Klippt från Svenskafans.se (så jäkla trist, jag hade sett fram emot det här)


Matchen mot FCK utan publik


Då FCK inte kan garantera publikens säkerhet så har man beslutat sig att spela matchen utan publik.

Det innebär alltså att många MFF:are som sett fram emot en dag på Parken inte får den möjligheten, Pelle Svensson kommenterar saken till MFF:s hemsida såhär:

"Eftersom matchen är en viktig del i Malmö FF:s försäsong har vi accepterat beslutet. Vi hade, precis som många MFF-supporters, sett fram emot en festlig start på säsongen och vi beklagar den uppkomna situationen."

Himmelrikets kommentar:
Mycket tråkigt för oss MFF-supporters. Undrar om den danska klubbledningen förstått vem man spelar för. Publiken eller polisen?

Man kan inte kräva att MFF ska ställa in sin första träningsmatch för säsongen men det hade varit en snygg symbolhandling som visat att i alla fall Malmö FF uppskattar sin publik.

 Med tanke på hur det gick till när Malmö FF mötte FCK i Royal League 2005 så kanske det hade varit säkrare att spela matchen utan polis.

Redhawks

Lyckades visst spela till sig 2p igår, starkt jobbat, bortaplan och allt. Synd på förlusten i söndags, men kanske, kanske kan de ta sig till playoff.

Semla

nummer 2 trillade ned i magen idag, fick kompensera för att jag var dålig i måndags när jag fyllde. Fick dåligt samvete att jag inte köpte ngn till J&C. De är ju ändå bland dem jag "umgås" mer med på kontoret. Man måste ju bara dra gränsen någonstans.....

Annars seg dag, ont i huvudet och antagligen feber fortfarande, dock bara en sådan där seg som aldrig ger med sig. hade det varit på "riktigt" hade jag legat däckad i sängen

Finland var som vanligt, hade dock sällskap av en Nestlékollega vid maten, ringde henne när jag kom fram. Kul att prata med, stackarn är allergisk och kan inte äta någonting som hon inte med säkerhet vet att det inte vidrört ngt allergent, suck.

Orkar inte ta tag i någonting just nu, skall vila huvudet lite, handboll senare, hoppas på en spännande match. Undrar bara om svenskarna verkligen klarar av det här, Kroatien är inte auu leka med på hemmaplan och allt.

Bilen ren och fin också, handtvätt, dammsugning och polering hos proffs, klart värt de 250 som det kostade, skulle sett hur bilen såg ut innan, förfärligt.

Nybörjare i säkerhetskontrollen

Var helt tomt längst till vänster i säkerhetskontrollen på Kastrup idag, givetvis valde man den...var bara yra höns överallt, direkt från skolbänken och allt checkades och det mer än en gång. Tur att man var ute i tid.

Skällde på en konduktör på tåget som anklagade mig för att ha fel biljett. Håller på och mailar med skånetrafiken nu.

Killen som tog emot min beställning på mat försökte förvandla mitt kött till kol, sa ifrån och fick en ny, ingen delikatess direkt och jag misstänker att det blir dyrt för firman med tanke på det svaga kronan.

Har iaf plats vid nödutgången med gott om plats för benen, alltid något...

Finland here I come

MYCKET piggare idag, drar iväg till underbara Finland i em. (viss ironi)

Jobbar på till ca 13, tar bilen till Malmö och kliver på tåget där, det är för mekigt och tar för mycket tid att ta tåget ända härifrån.
Åter sent imorgon onsdag

Kram därute !

Tjuvlyssnat.se/Tjuvtittat.se

Från Tjuvlyssnat.se, det måste vara Sveriges bästa internetsida

H&M, Kristianstad Mycket upprörd kvinna ~40 går snabbt fram till ett äldre biträde.
Kvinnan (argt): Det hänger en använd kondom på en krok i ett provrum!
Biträdet: Va? Oj då, den ska vi verkligen ta bort. Ursäkta så mycket…
Kvinnan (mjukare): Okej. Ja, det kunde ha varit värre…De skyddade ju sig i alla fall!

Cred: Lina Koo

Från tjuvtittat.se
"Mm, jag vill gärna öppna och fånga brottslingen in action" I en port, Södra Stockholm

Cred: Mahbub

Lyckad avslutning trots allt

Trots feber som dämpats med Ipren idag blev det en lyckad avslutning. Såg Happy Feet, smågullig film, H kom hem tidigare, Såg Sverige slå Spanien i handboll,H hade köpt med sig tårta som vi smaskade i oss efter hennes och Harrys träning. Kollade på idrottsgala och Lipstick Djungle samtidigt (H kollade enbart på LD). Kalla är min tjej :-)
Sedan andra halvleken mellan Liverpool och Everton och jag fick se båda målen, synd bara att Manchester U nu leder.

Börjar bli dags att krypa till sängs, känns det inte värre än så här drar jag till Finland imorgon em.

Kram

Det gick

rätt hyfsat ändå att jobba idag men nu är jag totalslut, nu väntar soffan (som är för liten) på min närvaro. kanske kan hitta en dålig film att titta på......

Tackar för alla födelsedagshälsningar, ni är så snälla allihop !
Kram

Feber

Jaha, vakande vid 1 inatt då H var uppe, kände ming inte alls bra. När jag legat och vridit mig gick jag upp, kände mig yr, konstig och varm. Jaha, temperaturen i kroppen var mer än de vanliga 36,6. Med andra ord, jag har legat till nu och skall försöka jobba lite dopad med Ipren. Just en rolig födelsedag...


Stackars Malmö

Malmö gjorde en bra 1:a och 3:e period men i andra var de helt under isen. Jag trodde de iaf skulle få med sig en poäng men när det återstod 1:20 gjorde Mora avgörande målet, då gick jag. 

Mycket trevlig arena, synd bara att det är så in i helvete dyrt, inget för gemeneman precis, 200 spänn fick man punga ut med på långsidan. Sänk priset och fler går dit säger jag....

Nu börjar andra halvleken av Sydkorea Sverige och Lasagnen står i ugnen och ölen står kall och upphälld :-)

/S

Rödhökarna mot Mora

Tänkte besöka Malmö Arena i em. Malmö möter Mora och det kan väl vara en lämlig match för mitt första besök i detta hockeytempel. Rätt höga förväntningar på arenan, hur det går i matchen skiter jag nästan i. Klart jag vill att Malmö skall vinna men efter oförmågan att göra mål i fredags är jag tveksam. Mora har ju ändå spelat i Elitserien, det borde ju spela in.

Vi får se hur det går, 16:00 är det iaf dags !

Grannens bror och någon mer var här och hämtade husvagn och bil, vi misstänker att han sitter inne efter polisens husrannsakan i November. De är lite allmänt skumma, huset var utlagt till Exekutiv auktion men den är numera inställd. Vi får väl se hur historian fortsätter. Hade verkligen varit skönt om någon annan köpt det för grannens kamrater är väl inte alltid från samhällets toppskikt om man säger som så. Kan också nämna att det emellanåt varit väldigt livat.....




Svårfunnen v75:a

Helt sjukt svårt att hitta rätt v75:a idag, tur man inte spelat. Jackpot på Halmstad nästa vecka, lär väl vara ca 46 miljoner till en ensam vinnare då. Jag är ingen fan av Open stretch, anser att det inte längre är bästa hästen som vinner när man helt plötsligt ger chansen till hästar på innerspåret.

Svårfunnen

Suverän tennisträning

10-11 var det åter dags för tennisträning, stora förväntningar på att det skulle vara bättre än förra säsongen. De infriades med råga, övningarna precis perfekt utformade på den nivå vi befann oss. Jag kanske är den sämsta vilkrt passar mig utmärkt, jag måste kämpa på varje boll, skitkul. Många fina dueller och efteråt en skön känsla av att vara nöjd, trött och varm efter träning, dusch och bastu. Perfekt tid också, kommer ju upp på morgonen i hyfsad tid och hela dagen är inte förstörd.

Enda smolket var väl att jag fortfarande är förkyld i kroppen och hostan men den skall väl släppa nu när man är igång igen. Faktiskt lite småtrött nu så man kanske skulle ta en lite tupplue innan v75

K&K bjuder in till 19:00, också perfekt tid, man skall ju hinna njuta av lördagen.

Letar lite film, se om det har dykt upp något spännande

Tjingeling



Ishockey och väntan

Malmö Redhawks mot Bofors i Malmö arena visas på tv5 sport, skön kvällsunderhållning med ett öga på lets Dance som H tittar på. God ugnsgrillat karre med färska wokade grönsaker och kall sås med ett glas rött till, det är fredagsmat.

Väntan på att det skall bli kväll så att man får gå och sova, ser fram emot tennis imorgon, riktigt roligt, hoppas det är en bra grupp.

Go natt !

Fredagsnap

Gött det skall bli att lägga sig lite, måste nästan vara den allra bästa stunden på hela veckan

"Hoppas" H och hundarna lugnar sig med att komma hem på en timme

/Zzzzzzz


Låg ränta

Trodde aldrig jag skulle reagera på en låg ränta men idag när jag gick in och kollade vad vi skulle betala på huset fick jag nästan en chock. 2,68%, helt SJUKT lågt. Ringde och kollade för säkerhets skull, jodå, allting såg rätt ut

Vi tackar Kajsa på SBAB för det och önskar trevlig helg !

Vadå, jag skyldig. NÄÄÄ

MMS

Vadå, jag skyldig. NÄÄÄ


Harry spanar ut över havet.

Harry spanar ut över havet.


Gött mos

Det är fredag, var -7 ute i morse, hur skönt som helst. Föredrar kyla framför fuktig jävla skånedimma.

Tänker åka hem efter mitt läkarbesök idag, gött mos, kommer vara hemma runt 15-snåret. Då skall jag ta en underbar fredagsnap, gött mos.

Pratade med vännen P idag på morgonen, skönt att höra att han har lite framtidshopp. Hade till och med haft date, nu är han på g igen. Han har varit med om så mycket skit, trist. Skall man se det krasst är det enbart på grund av en utebliven påse, en sådan som kan vara klokt att använda ibland.... Dock tror jag inte han ångrar lillkillen, han verkar hur go som helst.

Barn ser jag dock helst på avstånd, har aldrig haft och kommer aldrig ha någon längtan efter barn, det kan andra ägna sin tid åt. Snälla respektera detta och sköt ert ! Jag älskar mitt liv, det är det liv jag valt, jag gör vad jag vill. Det är det som kallas att leva.

Bäst att återgå, rapport som helst skall ut idag

/S 

Sommarstuga i vinterskrud!

MMS

Sommarstuga i vinterskrud!


Om man tagit ett annat beslut

Visst är det märkligt hur folks liv utvecklar sig, jag tycker det är oerhört intressant och framförallt det som jag pratade med en tjejkompis om häromdagen, vad hade hänt om jag tagit ett annorlunda beslut en gång i tiden...

 Vart hade jag varit, vad hade jag varit och hur hade jag mått. En filosofisk fråga, tänk själv !!!

Rent och fint - mätt

Gött med en torsdag när vi varit så himlans effektiva och både handlat, städat och lagat mat. Sådant där som handla och städa vill jag helst slippa på helgen, då skall man bara vara.

 Det blir mycket bara vara i helgen, förrutom lördag då när vi skall hem till K&K på middag, de bjuder in oss eftersom vi inte har råd att gå ut och äta och lite för att jag fyller år på måndag (känner inte för ngn stor fest).

Nu tenniskurs från och med lördag, skall bli skönt att röra på fläsket samt att man kommer upp på lördag, träning mellan 10-11, betydligt bättre än fredagar mellan 17-18.

Bokade in lunch med min musa idag, L, mycket som hänt i mitt liv är p.g.a L och allt som hände för tre år sedan. Det är så underbart att ha en sådan vän. Vi står varandra sådär nära att det inte spelar ngn roll att det kan gå månader mellan gångerna vi ses och hörs, känns ändå som om det var igår när det väl blir av. Det är en riktig vän !

Surfar vidare, sköt om sig !


Eu ge fan i vårt fiske

Läste en artikel på tåget hit och blir minst sagt upprörd, det här är för jävligt....

Svenskt sportfiske hotas av EU (från aftonbladet)


Nils Lundgren:
Nytt förslag att alla fångster ska rapporteras och registreras


Redan nu i veckan sätter sig en EU-arbetsgrupp för att diskutera hur sportfiskares fångster ska registreras och fisketillstånd ska utformas. Så nu gäller det att säga ifrån i tid, skriver Nils Lundgren.

Nu kastar sig EU över sportfiskarna. Sportfiskare som tänker fiska "i gemenskapens vatten" ska ansöka om tillstånd och tvingas rapportera fångsterna. Och det skall vara förbjudet för dem att sälja vidare den fisk de har dragit upp. I veckan sätter sig en arbetsgrupp vid förhandlingsbordet i Bryssel för att diskutera hur lagstiftningen och administrationen av tillstånd och fångster ska utformas.

Fiskeripolitiken är ett av de absolut värsta exemplen på den dårskap med vilken EU styrs. Särintressen i Sydeuropa har drivit fram enorma EU-subventioner för att bygga stora trålare. Dessa har sedan använts för att fiska ut Biscaya, Nordsjön och delar av Nordatlanten. När det började bli tomt där, har denna EU-subventionerade fiskeflotta gått över till samma rovdrift i Indiska oceanen och slår nu undan grunden för det nationella fisket i fattiga länder som Cap Verdeöarna och Madagaskar.

Det är ett beprövat grepp att när EU ställer till något elände, påstår man att det visar att EU behövs för att rätta till det hela. Så även här! Utfiskningen sägs visa att EU behövs, eftersom enskilda länder inte kan klara detta problem. Så sant, men det är ju framför allt EU som har ställt till det. EU betalar nu dessutom kompensation till de länder som drabbas av utfiskningen. Svenska skattebetalare har alltså först fått subventionera trålarflottorna åt Spanien och Portugal. Nu skall vi kompensera dem som drabbas av följderna.

Nu slår EU-kommissionen till mot sportfiskarna. Varför? Jo, revisorerna har, med rätta, varit mycket kritiska. Kommissionen kom därför till att den måste visa handlingskraft. Ett rejält slag i luften var vad som krävdes. Den 14 november kom förslaget att alla sportfiskare ska rätta in sig i ledet och meddela EU härnäst de tänkt fånga fisk till söndagens släktmiddag. Kommissionen har funnit att fritidsfiske har "en ökande påverkan på fiskebestånd och på den marina miljön".

Lagförslaget innebär att fritidsfiskare som i gemenskapens vatten vill fiska fisk som skyddas enligt en flerårsplan ska ansöka om tillstånd i sitt hemland. Därtill ska fritidsfiskarnas fångster rapporteras och registreras och det skall vara förbjudet att sälja vidare den fisk man tagit upp.

I denna vecka träffas tjänstemän från de olika medlemsländerna för att diskutera förslaget. European Anglers Alliance, den europeiska intresseorganisationen för fritidsfiskare, har redan sagt nej och den svenska regeringen måste också säga ifrån illa kvickt.

Länderna är mycket olika. Till skillnad från en del andra länder har Sverige i stort sett lojalt följt de stränga kvoteringar för yrkesfisket som införts för att få t ex torskbestånden att växa till sig.

Men vi har fritt sportfiske i våra skärgårdar för medborgarna och sportfiske är en grundläggande del av vår nationella kultur.

Det här är bara första steget. Ger man djävulen ett lillfinger tar han hela handen. Och EU är en bitsk djävul.

Snart kommer regler för insjöfiske med krav på rapportering och förbud på olika områden, förbud som i praktiken beslutas i Bryssel av tjänstemän som inte har en susning om hur den nationella sportfiskekulturen i Sverige ser ut och inte heller bryr sig.

De har aldrig fiskat röding i Vättern, satt ut kräftburar i Möckeln eller lagt nät i Lule skärgård.

Nu gäller det att säga ifrån i tid! Svenska sportfiskare har rätt att fiska som fria medborgare under lagar stiftade av Sveriges riksdag.

Nils Lundgren

Skall fan bli Italienare

Efter att ha läst resuguiden till Milano som en kollega skickade ut börjar jag smått fundera på om jag inte är av fel nationalitet. Jag skall bli italienare, helt klart

http://www2.svenskafans.com/milan/reseguide.asp

/S

Äntligen sova ut

Jäkla ont i magen tidigt i morse så när h gick upp sa jag till henne att jag sover vidare. Mycket bättre nu och efter cykeltur och tåg hit är jag laddad. Gött! Nu kör vi..

San Siro?

Kom att prata om fotboll idag och Champions league, första knockoutronden. Ngn kläckte idén men vad fan, vi drar och kollar Inter Vs Manchester U. Billiga flygbiljetter fanns så nu kommer vi iaf fram och tillbaka, hoppas nu bara vi får ta i matchbiljetter också. Hade varit så kul att se kampen och Zlatan i verkligheten !

Ricardos första träning (från Svenska fans)


Oj vilken tid det tar....

Träningsrapport - Ricardos träningsdebut

Ricardos första träning med MFF gav inte så mycket information om hur bra han egentligen är, men nedan följer ändå intryck från förmiddagens träning.

Första intrycket: Fan vad liten han är.

Om man hade haft en cagefight med Jiloan, Rick och Ricardo, ja då hade nog fan Jiloan tagit hem det.

Därefter såg det ytterst oroande ut när det tog honom en jäkla tid att få på sig benskydd och skor. Han sprang iväg sist till den gigantiska (knappa 30 spelare!) klunga spelare som skulle börja värma upp med lite att småjogga och stretcha.

Första bollövningen är en enkel övning där spelaren ska springa fram med bollen, runda en kon och jogga tillbaka. Först skulle man bara runda konen genom att dra med sig bollen med insidan av foten, därefter utsida osv. Första intrycket är väl att Ricardo ser ut att agera med ganska låg tyngdpunkt. Därefter tycker jag mig märka att han har en godkänd högerfot också.

En snabb koll på den andra gruppen visar att Jimmy Touma briljerar med sin teknik, Daniel Larsson har en fin bollbehandling och Ola Toivonen fortfarande finns här.

Ricardos grupp byter därefter till passningsövningar och där bekräftas det att Ricardo har en helt okej högerfot. Han visar fin känsla i sina skarvningar som han gör med högern. Däremot använder han självklart vänsterfoten mer.

Tvåmålsspel följer passningsövningen. Det är fyra spelare i varje lag och Ricardo hamnar i samma lag som Gabriel, Touma och Gische i den första matchen. Där tycker jag mig se en viss härlig ettrighet hos Ricardo, det är låg tyngdpunkt och kvicka fötter.

Men inget speciellt visas upp av honom annars. Det är svårt att se några speciella tendenser i hans positionsspel eller passningsspel, han håller låg profil.

En annan som inte håller låg profil är som vanligt Labinot Harbuzi. Han är fullständigt outstanding stundtals. Frågan är om MFF bör gå över till ett 4-5-1 om Ola Toivonen sticker iväg så att Labinot kan få agera högre upp i banan som offensivt mittfältare, det känns som om man förtar Labbe en hel del potential när han får sjunka så lågt ner i banan i ett rakt 4-4-2. Det finns tillräckligt mycket talang hos Labinot för att bygga ett lag kring honom.

Därefter byter man lag var femte minut och omdömet om Ricardo är detsamma som innan: Ettrig, låg tyngdpunkt och säker vänsterfot. Han glänser inte på något sätt och ser stundtals även lite disorienterad ut.

Efter en stund tas han undan och får konditionsträna genom att jogga runt planen istället. Kan tänka mig att Dahan och vår nya fystränare vill se lite värden på hans fysiska kondition.

Kan även nämnas att jag tror att spelarna alla hade någon form av pulsklocka eller mätverktyg på sig under träningen. För vid sidan om satt Dahan och fystränaren och följde lite siffror från en laptop. Häftigt.

......................................


Efter träningen samlas det stora pressuppbåd som tagit sig till kombihallen på innerplan efter ett välkomnande från nya informationschefen Per Welinder. En presskonferens och frågestund inleddes och där fick Ricardo och hans agent svara på en del frågor så gott de kunde.

Intressant var kanske att frågor ställdes på engelska till hans agent som därefter översatte till Ricardo. Men agentens engelska var inte direkt briljant så en till person som kunde svenska och portugisiska översatte också. Det blev lite hafsigt, men sammanfattningsvis kan man säga att Ricardo var väldigt glad över att vara här. Han var imponerade av uppläget imorse med gemensam frukost.

Han tyckte att det var lite kallt, men Roland Nilsson berättade senare att Ricardo kommer från södra Brasilien där det kan vara kyligt, så kylan är inte ett så stort problem för honom.

Det som Ricardo däremot var bekymrad över var språket som kunde bli problematiskt. Han sa dock att han skulle försöka lära sig svenska så snabbt som möjligt.

Det var även första gången han tränade inomhus på en konstgräsplan och han tyckte att bollen studsade snabbt och konstigt, men att det inte var några större problem med det.

På frågan om vilken posiiton han helst spelar på svarade han att han är en försvarare.


DET LILLA

Kan dock muntra upp, var tvungen att ta mig hem efter lunch idag, har ngt i ögat som gör att jag knappt kan se och ögat är helt rött. Skönt att få av sig linser och på med glasögeon när man väl är hemma.. Tillbaka i stan för middag hos kollega, riktigt trevligt och en massa vin, lite smått påverkad just nu, ögat värker och jag skall gå til sängs men ändå. Små saker gör livet värt att leva

kram
S

Grå och glåmig

Den här årstiden kan jag inte hjälpa att man känner siggrå och glåmig. fan, livet går ju bara ut på att ta sig upp på morgonen trots att man inte vill, ta sig till jobbet trots att man inte vill, jobba trots att man inte vill, ta sig hem fort som fan och det går inte tillräckligt snabbt. Mörkt, fuktigt och jävligt grått. konstigt att man känner sig grå och glåmig. Näääääääääääääää

Snart är det dags för MFF

Skall som vanligt bli spännande att få ladda upp inför en ny säsong, efter ett par halvdana säsonger har man kanske inte några högre förväntningar men sämre kan det knappast bli. Spekulationerna kring MFF har legat i de nya splarköpen, en anfallare och en back hitills. Jag skall helt klart försöka ta mig till parken den 28:e för att kolla på träningsmatch. hoppas det blir ett gäng, skall leta lite om det är ngt organieserat på gång.

Många pratar fortfarande om efterspelet till Royal Leauge matchen för några år sedan, visst, det var oprovocerat våld från polisens sida men glöm det nu. Vi skall till parken för att se fotboll och inget annat.

Galopp

är det inte Yellow skall ägna sig åt men nu blev det en, IGEN. Fullständigt omotiverat i första kurvan, på innerspår i andra par invändigt. Nej, det måste bli skärpning, blir så trött, fattar inte varför. Skall ringa och kolla med tränaren lite senare, han har Tweezer till start också i V5-2.

I övrigt, lagom jobbigt på jobbet, vår kund lär inte vara nådig att hantera nästa vecka när vi träffas. Två incidenter med bilar och sedan en ordermottagare som knappat fel. FAN !

Imorgon middag hos en kollega som slutat på logistik och onsdag squash, det är till att hålla sig aktiv :-)

H&H försvann iväg på träning och jag sitter och slöar.

GÄSP, coffe time !

Spelkväll

I fredags blev det så spelkväll hemma hos kollegan A, vi blev 5 och det var en trevlig kväll på alla sätt. En klassiker har blivit att vi äter på Cutty Sark, livräddaren för min del, gött !

J tog hem storkovan 2 ggr om i pokern, suck. Fifa är inte rikigt min grej och GH var skoj. När de andra lämnade gick A och la sig medans jag och hans sambo L satt uppe till 3 och pratade. Jädrans trevlig tjej !

Fick äggröra och bacon till frukost, en god start på dagen. A&L skulle iväg och hälsa på valpen så jag drog till Acus kul där det slappades, simmades, bubbelbadades, solades och bastades. Det var en sådan där skön lördag när allt bara var rofyllt, rå om sig själv och må bra. Åt sedan årets första Semla och en fralla innan jag tog bussen ut till svärmor. Tillsammans med H tog vi sedan åter bussen till stan och åt en förträfflig middag på plockepinn, rekommenderas starkt, vilken mat !!!!

Sedan hem till den lilla blonde majoren för lite mingel och tilltugg, slutligen bussen till Svärmor igen där hundarna väntade. Somnade osövd....

Skönt att komma hem på eftermiddagen idag, har ju inte varit hemma på hela helgen.

Vedan börjar ta slut, dags att undersöka vart man kan köpa mer. Visst man överlever på de 18 som det är hemma vid kyligt ute men det är inte särskilt mysigt.

Vid 17 är det Manch U vs Chelsea och senare Roma vs Milan, fotboll 'r bara för underbart.

Cu


Service

Så äntligen kom det hit någon och tittade på frysen, antagligen en ispropp där med, hela botten var en stor isfläck. Man känner sig lite dum eftersom man egentligen borde fattat det själv. Dock, hur skall jag veta hur allt hänger samman, att inte frysen kan hålla kylan när den inte kan avfrosta och att det ser ut som det gör. Nu har jag dock studerat noga hur han skruvade isär, tog bort is med varmvatten med hjälp av en spruta (smart). Fick dessutom gått igenom frysen och sorterat in allt lite bättre, blev riktigt prydligt, hoppas nu allt håller sig som det är just nu, så fint.

Riktigt nöjd med min arbetsdag, till och med lämnat in PDG pappren en dag i förväg, det är framförhållning.

 Imorgon är det grabbkväll hemma hos en kollega, hoppas E kommer dit också, fast han kanske skall vara hemma och mata hästen ;-)

Det bästa med att arbeta hemma är att man är hemma och slipper ta sig hem, nu kan jag göra vad jag vill och det är nog duscha.

Bye bye !

Äntligen jobb igen...

Inte alls så pjåkigt att börja jobba igen, det har varit en skön ledighet med mycket slappa och göra ingenting. ingenting är ngt jag är väldigt bra på.....

Lite skillnad på vinter och sommarledighet, under vintern sitter man mest hemma och glor på tv eller surfar på datorn. Underbara sommaren är fylld av aktiviteter, turer till stranden, träning, en öl efter jobbet, skratt, tjo och stoj, fix i trädgården, spontana infall.

Roligt att höra om allt som hänt alla och om nyårslöften folk gett. verkar vara många som skall sluta snusa/röka, varför någonsin börja med ngt så dumt?

kallt och lite snö ute, grammisgala på tv men man är visst lite sliten trots allt slöande under lovet. Konstigt, NÄ, inte särskilt, när fanken klav man upp 6:21 senast, det var inte direkt igår. Vi har snarare kommit ur sängen framåt 9-10 för att inta frulle vid 11-11:30.

Kolalr på klockan och ser att det snart är legitimt att lägga sig, fy fanken vad det skall bli gött

Imorgon blir det jobb hemma, det skall komma en servidetekniker ngn gång under dagen för att spana in vår kyl/frys som beter sig skumt

Take care !

Proppen

släppte, i morse 07.30, eller det var då jag vaknade av att vattnet forsade iaf. Såg på hockey till 04:00 så i min värld var det natt.....

Småkronorna åkte dit mot Canada, inte mycket att säga om men dommarinsatsen, eller förlåt, vilken dommare....

Idag har det julpysslats igen, åt andra hållet, skönt att bli av med allt krimskrams.
Dessutom isolerat lite vid takfoten och satt igen en dörr, nu är det inte kallt som i en frys vid datorn längre

Eva Rydberg om 5, måste bara plocka ihop grejerna tills imorgon, herregud, det är alltså jobb, skumt....





Smaken

är som baken brukar man ju säga, men ärligt, smaken är en skum grej. Nu när jag håller på att bli frisk från min förkylning kan man mer tänka på vad man verkligen känner för smak när man äter (istället för snörvlandet och den tunga andehämtningen). Idag var det nada, man kan känna specifika saker som att det är kryddstarkt, det var både köttfärssåsen
och vinet. Kunde inte urskilja ngt annat än kryddstarkt och det är egentligen inte någon smak, skumt. Hoppas smaken kommer åter och det snart, är man gourmand som jag, då vill man att maten skall smaka, vad är det annars för vits?

6dgr 23 timmar

sedan sist, så skönt att vara tillbaka :-)

Det är hel plötsligt 2009, ett år fyllt av nya utmaningar
Vad har hänt hitills i år då?

Först av allt kanske, tack för ett trevligt 2008, reflektioner kommer (kanske, inte riktigt jag att grubbla över sådant som varit, se framåt)

2009
Fruset vattenrör hemma när vi kom hem, inget varmvatten över huvudtaget, lite kallvatten i köket, brrrr svinkallt. Spolar toan men hjälp av hink, går det med. Köpt värmefläkt på Bauhaus och byggt provisoriskt tält för att tina en ev. propp.

Genomförkyld sedan kvällen den 2:a, trodde jag skulle lyckas klura mig ur greppet men icke, H kan vara orsaken!!

Snö, i massor, på Öland, natten mellan lördag-söndag hade det kommit hela 40cm. Fick be pappa ringa bonden som kom och plogade åt oss, hade inte kommit hem annars. Stig, hyvens kille i alla väder.

Glödlampe/säkringsbyte i ett svinkallt Karlshamn på vägen hem igår. Var på väg att bli riktigt irriterad eftersom vi redad stannat 1011 ggr för att hälla spolarvätska över munstyckena till utsprutet. konstigt att man inte har spolarvätska som klarar -10 grader, NÄÄÄÄÄ

Nyårslöfte, nä ingen sådan skit !
Jo förresten, skall spela mindre
Inte se på "stora" melodifestivalenfinalen (den har varit kass sista åren)
Verkligen ta tag i träningen
Må bra och leva livet (som vanligt allttså)

Önskar alla gos fortsättning av det nya året !


RSS 2.0