Hundtävling, yellow och poker

Skön kväll igår, började på Ölgatans ölcafé med öl, ryggbiff och massor av skitsnack. Skickade ut köttet en gång men när det kom tillbaks var det perfekt, vem vill ha nästan "well done" när man kan få det saftigt och fint?

Sedan direktrapportering av Z från Kalmartravet, äntligen, Yellow travade hela vägen och blev 3:a, har haft mycket ångest för henne men nu så. Hon är sent utvecklad och jag bara hoppas att det flyter på bättre nu.

Därefter pokerspelande hemma hos E, spelade mycket diciplinerat och vann båda partierna. SMS-kontakt med H som lyckades bli 3:a med Harry på lydnadstävlingen hon var med i, blev uppflyttad i nästa klass, bra jobbat

H kom och hämtade mig på stationen 01:40, lite  småsliten var man allt men gud så skönt att få vakna hemma idag. Gått och småpillat i trädgården, underbart väder.

I kväll ska vi till Svärmor som fyller 65, jag har erbjudit mig att köra, vi min beskärda del av alkohol igår...




Och så här långt hade jag "hem"

MMS

Och så här långt hade jag "hem" till mitt rum på Sokos, tog säkert två minuter att gå med rödljus och allt :-)


Pissoartv

MMS

CL-final på Academic sport i Helsingfors igår. Bara älskar Barcelona och skärmarna på pissoaren är klockrena..


Vad tiden går när man har trevligt :-)

Jaha, arbetar helt plötsligt, vart tog ledigheten vägen liksom. Det var underbart, bara tanken på att få sova ut gör mig rofylld, tidiga mornar är helt enkelt inte min grej.

Avslutade ledigheten förra veckan med middagar och övernattningar, var mycket seg lördag och söndag efter middag, mat, vin och annan dryck samt sena kvällar. Kul som fan att någon ville titta förbi och skönt att slippa att folk skulle ta sig hem.

En jäkla dag igår på ca 12 timamr jobb, tennis på det, missart tåg hem och uppe i varv.

I em/kväll har vi slöat, grillat och i princip suttit ute tills nu. Helt gudomligt väder. Nu kom åskan svepande och stackars Kito ligger och darrar i sin bädd inne i grovköket, inget kul att vara hund och åskrädd!

Drar till Finland imorgon, så kul , NOT.....Nåja bara för en dag, sedan åter ett stress och jäkta över hela helgen

Take care


Skitmatch (hur svårt ska det vara)

SUCK, hur svårt ska det vara, tryck in bollhelvetet ngn gång då

Labbes hörnor en katastorf idag, malmö ägde som vanligt, Guiche, vad höll du på med? Lite mer tryck när Ofere, Agon och Wilton spelade samtidigt. Det var solklar straff när Guiche trampade runt och blev fasthållen. Ingen stark domarprestation, KATASTROF

Åkte hem tidigt, inte alls på humör att vara kvar i stan

På väg till Malmö för lite fotboll

MMS

På väg till Malmö för lite fotboll och havet ligger spegelblankt i bakgrunden


Efter regn kommer solsken

Så här får det gärna fortgå, regn på nätterna och sol på dagarna, behöver inte ens vattna växtligheten och det tas tacksamt emot.

Som det mullrade och blixtrade i natt, Kito kom springande och skulle söka skydd, stackarn gillar inte Åska och kraftigt regn. Jag gick upp, kissade och somnade om som en klubbad säl, sågandet och släpandet på trädstammar tar på krafterna.

I morse pigg som en mört och åkte till affären för att inhandla sydsvenskan, den avnjöts med kaffe och frukost i våra fina Baden Baden av senare modell i solskenet.

Sedan var jag och Harry duktiga och sprang runt sjöarna, godomligt skönt. Nannat lite på en handduk i gräset och skall väl snart fräscha till sig lite. Fotboll ikväll, vet inte riktigt ännu o mdet bli reunion med Roskildevägsgänget eller inte, hade varit trevligt med en pilsner eller två innan matchen



 



Grillar

MMS

Efter en liten tupplur i solskenet sågade jag upp en av stockarna från gårdagen och nu blir det grillat. Kotlettrad med ngn vitlöksmarinad tillsammans med färskpotatis, smör och en sallad.

Det är bara för bra för att vara sant :-)

 


Glass i Västra Hamnen

MMS

Harry fick leka av sig lite på Ribersborgs hundrastplats vartefter vi gick igenom västa hamnen och köpte Italiensk glass, smarrigt.

Provade kanelglass, MUMS !

 

 


Semester

Något helt sannslöst skönt har vi haft så här i början av vår vecka med ledigt. Igår var termometern i skuggan uppe och nosade på 23 grader! Klagar verkligen inte, behöver sol och värme och energin kommer direkt när man kan göra lite som man vill

Tisdag, 6 hela dagar (med denna) tills man ska jobba igen :-)

Ny tall

MMS

Vem fanken har lagt en tall här;-)

Kände energin flöda igår och eftersom jag länge gått och retat mig på en tall vid infarten tog jag helt enkelt ned den igår, sisådär 40-45 år gammal (räknad ringar i stammen) och en 15-25 meter hög skulle jag tro. Hade lite tur då den föll åt fel håll, UPPS. Såg till at städa undan mot gatan och la allt bakom huset istället. Folk är så nyfikna och egentligen är det inte tillåtet att ta ned träd. Nu skall vi dra in till Malmö och köpa lite tillbehör till motorsågen, lyckades som vanligt sätta fast den vid ett tillfälle och jag var tvungen att dra loss den.....

 

 

 


och så lite fotboll (oj så ovanligt)

Var inne i Malmö och kollade på Malmös bortamatch mot Hammarby, gick ju som det gjorde men vilken dominans, hjälper ju dock inte om man inte gör mål......Nya tag mot Örebro på onsdag och vinner vi hemma blir det utgång efteråt

Ägnar dagarna till att göra allt i min egen takt, hur skönt som helst, idag läste jag först tidningen iklädd filsingar samtidigt som sydsvenskan avnjöts, däreftert oljade jag trädgårdsmöblerna, målade en bänk samt ett plank. Mycket nöjd med resultatet, tänk vad lite färg kan göra.

Verkar blåsa upp till oväder, men vem fan bryr sig, en dag inne och slappa har ingen dött av



Vilken underbar doft av sommar

MMS

Önskar att man kunde skicka doft via nätet, doftar ljuvligt, verkligen en doft av vår och sommar


Lediga :-)

MMS

Lediga och passar på att ta en långpromenad :-D


Wigan

Wigan skrällde nästan hemma, tog ledningen mot Manchester U men som vanligt fick Man U in bollarna till slut och vann med 1-2. Tyvärr är guldet snart deras.

Jobbade till 20:15 idag, man är inte riktigt människa efter en sådan dag, tänkte klara av att inte jobba fredag eftersom jag har tagit semester, då får man lida pin. Blir ett helvetes ös imorgon med, måste bara få in allt innan jag går hem imorgon, kanske får titta på lite jobb på fredag med, i största hemlighet :-)

Semester en vecka och som jag ska njuta av att göra inget och ännu mindre än det.

Två kockar kommer hem på middag i Kristi himmelfärdshelgen, shit, får googla vad jag ska hitta på att bjuda dem på. ÅNGEST !!!!

Den här mannen är trött och ska sova, ojojoj vad jag ska sova

Höres !

En perfekt kväll

Trots jobbiga kollegor som bokar in sena telefonkonferenser blev det här till en riktigt lyckad kväll. Ringde upp sambon på vägen hem och vi beslutade att hon och hundarna skulle möte upp mig på vägen från stationen.

Helt suveränt väder, vinden i ryggen, solen skinande från en klarblå himmel. Luktsinnet som börjar återhämta sig drar in lukten av allt, syren, solvarmt, nyklippta gräsmattor, grill, you name it.

1h 3 minuter senare hemma (det är en bit hem från stationen), tulpaner i trädgården som man inte kan titta sig trött på. Drar igång grillen, in med klyftpotatisen, hälla upp rödvinet. Det är tisdag i vår värld, jag vill inte vara någon annan stans !!!!


Vilken trevlig helg

Återförening med Partnertecharna igår, vi blev 7st varav ingen jobbade kvar. Gud vad jag saknar skratten och galenskaperna, vad snabbt man kan glömma. Började hemma hos M och vid 00:30 körde J ned mig, M och C till stan, där blev det Hipp. Kan inte för mitt liv säga att jag tycker om stället och schlager, nej, går fetbort. Väldigt trevligt att vara ute med M&C dock. Till slut kunde jag krypa till kojs på hotellet, klockan var väl en sådär 4:15 eller så....

För att få ngt i mig så ställde jag faktiskt klockan, suck, kan de inte servera frukost längre än 10:30, jag var ju ändå ute igår. Hotellfrulle är gott !
Efter utcheckning lämnade jag väskan på stationen och drog upp till Möllan, träffade på en annan kollega från Rexam, han och svågern satt och drack lite öl i solgasset, jag hängde på :-)

Sedan match och som väntat vann Malmö, var så gött, nära på svimvarmt inne i grytan, tjena. DIF målet efter ett mycket tveksamt ingripande (eller brist på) från Dixon. Jag hade det på känn redan innan, han jobbar inte som Sudic.

Lyckades sedan kasta mig på tåget och H mötte upp på stationen, lite tärde hon med efter tjejmiddag igår. Handlade och grillade på lite kycklingfillé.

Nu har jag kollat sport och kommer om några få sekunder däcka i sängen, 4 dagarsvecka väntar sedan lite ledigt, YES !!!

Önskar alla en underbart vecka


Skilda sovrum och eftersnack

OJOJOJ, ett skott på mål räckte, Chelsea hade segern men slappnade av lite på slutet. Två minuter kvar och Barelona vidare, jag jublar, helt underbart. Nu MÅSTE Barcelona slå Manchester United också så är det fulländat. Jag skiter i hur många straffar Chelsea kanske skulle ha haft, nu fick de inte det. Spelar ingen roll hur mycket de tjafsar, SVAGT !
Se till att avgöra istället, där fick de för att försöka spela på resultatet.

Nu skall jag gå och lägga mig i mitt sovrum som är skillt från Hs sedan ett par dagar tillbaka. Jag för sådant liv när jag är förkyld så ingen av oss kan sova. Imorgon kanske jag flyttar hem igen

Bara älskar fotboll

PÅ G

Känner mig mycket bättre idag, börjar övergå i hosta och imorgon får man väl ta och möta folk igen, om man nu kan kalla danskarna folk. Till och med varit ute en sväng i blåsten, det var inte igår :-)

Hittade ny bild på Harry som jag bara var tvungen att dela med mig av



Och visst var det mysigt i lördags, trots att sommaren inte riktigt kommit ännu






Klasskillnad

Ojojoj, det var som om Arsenal inte spelade i Premier League ikväll, vilken klasskillnad. De hade inget, jag upprepar inget att sätta emot. Vad säger man, jag håller vanligen på alla lag som slår Manchester U men det här är närapå så att jag blir imponerad.

Får nu önska att Barcelona vinner borta imorgon. JAG BARA ÄLSKAR FOTBOLL

Mer fotboll, AIK fick däng :-)

Suttit och kollat på fotboll, Trelleborg som jag absolut inte håller på slog AIK hemma på Vångavallen, kom  dock att gilla deras spelsätt. Trelleborg har alltid spelat tråkfotboll men idag fanns där en idé och man känner igen Prahls sätt att styra sedan han tränade Malmö och vi vet ju alla vart det slutade.

Nu är det Champions league, trodde Arsenal skulle kunna dänga till Manchester U men vad fanken 0-2 redan efter 15 minuter, SUCK !

Blir antagligen jobb hemma imorgon också, så jäkla förkyld och det är mest rättvisst för alla om jag håller bakterierna kvar här istället för att sprida dem


Malmö FF

Malmö gjorde en fantastisk insats idag, tyvärr åkte man dit med uddamålet och jag tar ut det helt på Labbe, det var hans fel. Kanske lite hårt men det är så typsikt, både han och Wilton ska dribbla så pass mycket med bollen att de till sist blir av med den och motståndarna får en chans, precis vad som hände vid målet.

Jag förstår Wilton till viss del, klart man vill visa att man kan göra mål. DOCK, Wilton, kom igen, hade du släppt bollen i något av alla de lägen du hade kanske matchen sett annorlunda ut.

Starkt ändå och ta nu med er det här till söndagens drabbning hemma mot DIF

I övrigt mår man skit, genomförkyld, får se om det är bättre imorgon

Slipa trädgårdsmöbler

Fattar inte att man inte skaffat en slipmaskin tidigare, så smidigt. På mindre än en timme hade jag slipat bord, stolar och soffa samt gett mig på en bänk som h vill måla om. Gick hur fint som helst med min Bosch från tradera för 490:-

Tjommen som öppnade trodde jag var närmare 60 men eftersom han graverat in sitt namn kunde jagh konstatera att han enbart var 46, upps !!!!


Förkylt

Det har varit förkylt på Barrstigen 4 under ledigheten, H började redan i onsdags och jag har också haft något som irriterat i halsen ett tag. Idag är vi värre än innan, kanon och redig svensk som är förkyld när man är ledig och inte under arbetsveckan....

K&K var här på grillning igår, iklädda tjocka kläder och filtar satt vi faktiskt ute och njöt. Fick ge upp när solen gick ned, längtar så till de långa varma sommarkvällarna :-)


Lär inte göra många knop resten av dagen, är sugen på att åka in till Malmö och hämta min nyinropade slipmaskin av märket Bosch.


Färskpotatis

MMS

Färskpotatisen som skull användas till den Spanska potatissalladen kostade enligt skylten på Super Gross 159:- kilot, mina 0,7 kg kostade mig 6:95, hon i kassan missade visst att det var "färskpotatis". Gott som sjutton var det iaf


Torka mattor

MMS

Körde över mattorna med högtryckstvätten och vilket är det varmaste stället att torka dem på? Yes, på taket, hur varmt och mysigt som helst !


Halsont

Shit, det är väl inte nu man skall bli dålig. Har hänt någon gång förut att man blivit förkyld i maj, svårt för kroppen att anpassa sig till värmen kanske. Ska ringa och kolla om päronen kom iväg till Öland eller inte. Morfar är så pass dålig och har långt framskriden cancer i prostata och lungor. Han bodde ett tag på korttidshem men trivs inte, dock väldigt skönt för oss anhöriga. Vad ska man säga, förstår ju samtidigt att det är skönt för honom att vara hemma. Är man 95 så kan man väl få som man vill ett tag till. Jag vill verkligen inte bli gammal och skröplig och bli till en belastning för samhället, knall fall måste vara bättre Harry & H gick tidigt i morse, skulle tävla i Helsingborg, önskar dem lycka till och ger mig ut i solen för att avnjuta frukost

Självparkerande bil

Igår på fikat så reste sig plötsligt ett gäng som skulle ut och kolla en kollegas nya Volkswagen Tiguan, det var inte bilen i sig utan självparkeringsfunktionen som var spännande. Jag fick en plats i baksätet och det var fräckt, först körde han förbi luckan vi skulle in i så att bilen fick scanna av hur stor den var. Sedan tryckte han på en knapp, la i backen, släppte ratten  och bilen placerade bilen, han la i framåt och bilen fortsatte. HIttade en film på youtube som visar grunden, jäkligt praktiskt, nu behöver folk "bara" öva på hur tekniken fungerar....


RSS 2.0