Underbara lördag

Shit, lördag igen, den här veckan har varit GALEN. Haft upp över öronen att göra på jobbet, inte mycket annat som händer just nu.

Underbara Idol i Malmö arena igår, började med mat på Percys och sedan, ja vad säger man, ös och drag. Eriks uppträdande och publikens gensvar, 12 00 personer, galet och taket lyfte nära på. Mariette åkte ut (tyvärr) men det var inte mer än rätt, fel låtval och ingen action i det första uppträdandet. Nästa gång tror jag Calle åker.

Tennis idag och sedan har inte mycket hänt, singel allena ikväll eftersom H är på Tjejträff i Kävling. Nu kan jag kolla på Hockey, äta klassikern lövbiff med pommes och bearnaisessås. Skön lördag med andra ord.

Efter samtal med mor började vi prata jul, det är faktiskt rätt snart, ska bli skönt att vara ledig en vecka, endast tre veckor kvar. Perfekt att julafton är så sent i julveckan...

Matsdags och Forsberg/Näslund på tv, gött !





Finland, börjar bra...

Tack för det Skånetrafiken, tack vare er på sitter jag nu i en Taxi på väg till Kastrup. Inställt tåg och jag har inte sådana marginaler, får se hur jag ska förklara det för chefen senare. Trots att man är ledig nu fram tills imorgon känns det inte så, det är bara mötet som vill uppta sinnet. Annars lugn helg, mör efter flytten igår. Skönt att det inte var jag, plockandet efter är riktigt trist. Onko sauna lämmin?

Slagna hjältar

Varit en ansträngande dag för både folk och fä idag. Jag var iväg på tennisträning och på em. stökades det i trädgården. Grillade korv över glöden från den nya eldkrukan som H fick i tidig Cecilapresent :-)
Alla vilade sent på eftermiddagen och de här två delade bädd, så söta

Flytthjälp åt kollega imorgon, hoppas kroppen känns ngt piggare då....

Ikväll blir det film, har inte riktigt bestämt vad, har inte sett Twilight del I ännu, ja kanske får bli så. Makalöst skönt att vara hemma en kväll, blivit mycket nu några helger i rad








Hästen "såld"

Dealat bort mina andelar i hästarna nu, trist som fan eftersom det var kul att se ens egen kuse springa runt på banorna men skönt att bli av med utgiften. Känner jag den andra delägaren rätt så går hon väl och vinner nu det brukar vara så..... Riktig slappetisdag, förutom dammsugning och matlagning har det inte sket många knop idag. Fick nog igår när jag höll på med Paxsammansättning fram till läggdags men bra blev det. Inne i en jagvillintesovaperiod, läser till långt efter lämplig tidpunkt på kvällarna och är astrött på morgonen. Lyckades nanna en stund på kvällen idag så nu kan jag väl läsa ett tag till.... Audit på jobbet, stirrigt som f, hinner inget annat. Gillar pressen, det krävs fokusering och strukturering, det är jag, helt klart

Helgen och Poäng

 

I fredags var det Hockey för hela slanten, vi fyllde en taxi och drog upp till Arenan, började i sportbaren redan 16:30 och sedan rullade det på. Bra match och trevligt sällskap, sista ölen på Harrys var antagligen inte jättenödvändig.....


Ensam med tennistränaren på lördagen, som jag fick sota för slarvandet kvällen innan, PUST. Hem och vände och så körde vi till Helsingborg där det inhandlades kaffebönor i vår Zoegasbutik och därfter upp till Ikea. Fåtöljen poäng med fotball samt en paxgarderob fick följa med hem. Bara huttade in grejerna och iväg igen, bjudna på middag hos en av Hs barndomsvänner. Tackar för en jättetrevlig kväll och för att ni lät mig vinna sista omgången av Buzz, det var enda sättet att bli av med oss :-)


Sov hos svärmor och efter en rejäl frukost åkte vi upp till Ålabodarna och släpade hem lite sten ssom skall förhindra jordstänk på fasaden. Började med staketuppsättning och var helt slut efter ett par timmars slitande, blev inte så bra heller, får fundera på en annan lösning.


Nu slappas det i poängfåtöljen med datorn i knät, mycket behagligt. Uppdaterat mig på idol från i fredags, de är så sannslöst duktiga. Ser verkligen fram emot att gå till Malmö Arena den 27:e och se det live, hoppas Mariette, Tove, Nicklas och Erik är kvar då. Tycker tyvärr inte Reza sjunger tillräckligt bra för att förtjäna en biljett till slutrundorna.

 


Jobbat himma

Idag har det varit jobb hemma, säger bara en sak. Gud, så mycket man hinner med, inget tjafs, ingen som stör, bara koncentrera sig på det som ska göras och så sovmorgon och vara hemma direkt när man slutar. Ska skärpa till mig och jobba mer hemma, helt klart. Till och med hunnit spika fast de återstående fönsterbläcken på min lunch idag, bara det liksom. Annars som vanligt, uttråkad på jobbet, ekorrhjulet spinner på och fler och fler grejer ska göras si och det andra så. Jag skrev det i en uppföljning om trivsel häromdagen. Charmen försvinner och allt det spontana som gör det roligt att jobba tas bort, undrar hur det kommer tas emot. H och hundarna hemma först nu, tur att maten i det närmaste är klar

Uppdatering

Ibland mår man dåligt när man inte bloggat på ett tag, är det normalt? Som om någon överhuvudtaget skulle bry sig om vad som händer. Undrar just hur många timmar som spenderats på bloggen eller fejan för att uppdatera (mig) om vad jag gör?

Kanske kan vara intressant när man glömt en händelse eller speciellt ögonblick om några år så jag fortsätter väl


Spenderade helgen i Kalmar, åkte från Malmö redan 13:15 på em. och efter 3 timmar, några öl och lite tidningar senare anlände jag till Kalmar. Z plockade upp mig på stationen och vi drog ut direkt till Kalmartravet där Yellow skulle kvala strax efter 17. Hon klarade kvaltiden men jag tyckte hon såg helt slut ut efter upploppet, hon var iof ända montéhästen och startade längst bak och banan var tung, njae. Fick precis meddelande om att hon startar igen på fredag, 8:e spår i volt, har ju hästar framför sig så det kanske kan bli bra om det inte går alltför fort. Jag säger fortfarande att jag inte kan ha ett så dyrt fritidsintresse som inte ger mer tillbaka, hur det ska lösas vet jag inte men det får väl bli en diskussion.


Efter loppet köpte vi med oss Take Away från Zorbas och åkte ut till Rune Häll och käkade (är gatan där de bor tillfälligt)

Grundade på bra och begav sedan iförda overall till kåren, inte megamycket folk men alltid trevligt med teknologer. Hävde öl, capsade och umgicks, blev inte alltför sent men en del innanför västen….

Plockade sten på Z&V nya tomt i ett par timmar i grådiset, blev riktigt slut och det var gött att landa i soffan med en glögg på eftermiddagen. Bankett med kostym och hela köret på lördagen, 80 personer på sittningen, saknar teknologsittningar, där är drag :-) Mycket dricka blev det….Synd att inte någon mer än jag och Z var där från vår årgång, nåja folk får göra vad de vill. Mellanfest i en studentkorridor som mest gick ut på att hålla ett bråkande par ifrån varandra, ja se ungdomen. Hade inte dragit igång när vi var tillbaka, tog en öl eller två innan vi åkte hem. Både jag och Z hade väl fått lite för mycket i oss.


Söndagen var det hemfärd och det var skönt att så småningom landa hemma hos svärmor och Kito, H och Harry anslöt efter tävlingarna som gått sådär, fick mat och sedan äntligen hemfärd.


Värsta med helgen helt klart att inte vara hemma en sekund, gillar att vara just hemma och bara vara och det är väl skönt det


Trist mellanvecka på jobbet utan några speciella deadlines, segt som f. Ska jobba hemma imorgon så får jag iaf en sådan dos samt sova lite extra, sketatrött i kropp och själ (vattengympade på lunchen igår)

Undrar hur jag ska få eftermiddagen att gå, får väl ta tag i något


Ögonbottenfotografering



Tagit foto av mina ögonbottnar idag, sitter nu åter på jobbet och försöker avskärma allt ljus. Det är inte så lätt med tanke på att jag jobbar med en dator och dess skärm hela dgarna i ända, tur att man kan ställa ljuskäsnligheten. Jag har tydligen en liten blödning på ögonen, det vet jag att de sa förra gången och jag frågade idag varför jag skulle bli kallad om ett år igen. Jo, precis p.g.a det, de vill hålla koll så att det inte blir något allvarligt, tala om att diabetesvården verkligen verkar fungera i Malmö, alltid en superbra service
Ser ut som en narkoman med mina uppspärrade pupiller, hoppas det går tillbaka snart, det är lite småjobbigt...

24h kvar tills jag ska börja lura på att ta mig till stationen för färd till Kalmar, blev perfekt planering då också hästen ska kvala imorgon, alltid lika kul att se henne. Jag har dock meddelat att jag önskar hoppa av vid årsskiftet, jag tycker att 20000 per år för ett fritidsintresse som inte betalar tillbaka mer är lite för mycket, 2 semesterresor per år för mycket ungefär.

Fick äntligen upp en hatthylla igår, det blev den varianten som vi bestämde oss för för 1½ år sedan, den gången fanns den dock inte hemma och säljaren ringde aldrig trots att han lovade.
Nu blev det helt plötsligt väldigt ombonat i hallen, tänk så lite det krävs :-) Nästa inköp kommer bli fåtölj och fotpall till vardagsrummet, egentligen planerat att köpa ett bord också men det finns inte obegränsat med pengar till inredning, vi har så mycket annat som vi prioriterar var månad





Batteripack & Kärlek

Åter en kväll ensam hemma med hundarna igår, sambon var ute på vift i Göteborg med jobbet. Det är konstigt hur man kan tycka att det ska bli rätt skönt att vara ensam men i nästa sekund kommer saknaden, det är kärlek. Tomrummet i kroppen som fylls upp av en annan människas närvaro och existens, värme och glädje. Ska bli underbart att komma hem till familjen ikväll, dock är det lite afterwork här på kontoret innan det blir hemfärd.

 Skulle p.g.a. afterworken cykla på morgonen idag och mitt ljus fungerar inte. Därför tog jag in cykeln igår och fixade ihop ett batteripack som skulle driva mitt reparerade ljuspaket. Det höll ungefär i 500 meter sedan tog kraften slut, kan vara seriekopplingen som blev parallell eller om nu batterierna kanske inte var riktigt fräscha. Fick vända hem och leta upp andra alternativ innan jag på nytt med två hundar i släptåg (eller rättare sagt ett en dragande och en släpande hund) begav mig mot dagis. Regn, rusk, svett och slit innan vi kom fram, Kito mindre lycklig än Harry över den extra motionen….Jag tog det mycket lugnt resterande sträcka till stationen, kunde invänta nästa tåg tänkte jag. Hade en satans tur då 7:14 tåget var försenat och gled in på stationen strax efter att jag anlänt och hunnit köpa biljett (7:30). I Lund var det stopp och vi fick byta tåg, en kvinna fick fullständigt spel när konduktören bad henne flytta sig och oss andra som inte löst 1:a klassbiljett…Följde med intresse deras diskussion ute i vestibulen, hon erkände till slut att det rann över något. Kan iof förstå att man blir irriterad då tåget först är försenat, får byta tåg och inte får sitta som man vill. Händer dock inte mig, jag tar saker med ro (för det mesta).

 Kämpar just nu emot kolhydratkoman efter lunchen, falukorv med ett underbart Rotmos. Får väl kämpa ett tag till sedan blir det ett par öl och lite snacks innan man kan ge sig hem.

 Blivit lite farande på sistone men det ska ändå bli riktigt kul på fredag när overallen åker på och kosan styrs mot Kalmar. På lördag blir det bankett och på söndag lär jag vara trött.

 Auf winersnitzel !

 


SM Guld och inlåsta bilnycklar



SM GULD 2009 !


Sportslig som fan och gratulerar AIK till SM guldet, låt kampen stanna på planen. Tackar samtidigt för underhållningen, en skön ren SM final och det var inte orättvist, Stare är en underbar taktiker, vet precis vem som ska in när !


Hela familjen samlad igen efter att H kom hem i eftermiddags, svängt de lurviga tillsammans med sina gamla arbetskamrater från Scandlines en gång i tiden. Hon vilar nu.....

Jag och hundarna har varit på Bauhaus och promenixat runt i skogen på Järavallen, mycket skönt väder. Lekte akrobat på Bauhaus parkering när jag upptäckte att bilnycklarna var inlåsta och satt i tändingslåset....

Skall ge mig på lite matlagning, kycklingfile, mums :-)

RSS 2.0