Häxjakt och plåtslagare

Bra pjäs igår (häxjakten), helt surrealistisk och jag ville ställa mig upp och skrika, - Men för helvete öppna ögonen och tänk efter. Misstänker att det var precis den reaktionen man ville uppnå. Satt på 5:e raden och eftersom det är så nära till scenen ser man verkligen alla ansiktsuttryck och reaktioner.

Idag har jag varit plåtslagare, kompletterar huset med detta eftersom det saknats under hela tiden vi bott där. Konstaterar att det måste vara jäkligt pilligt och mycket likadant, skulle jag vara hantverkare skulle jag vara en allsidig sådan. Det som är så kul med hantverksarbete är helt klart att man måste hitta alla dessa lösningar till allt som inte är som det ska. Samtidigt förstår jag att jag aldrig skulle kunna jobba med samma sak hela tiden (fast jag iof gör det på ett sätt), när ngt blir enformigt så börjar jag direkt fundera på hur man skulle kunna göra det annorlunda och vad som skulle kunna underlätta, är det därför man blev ingenjör?

H lämnar oss snart själva, partykväll för hennes del. Jag kör onyttig mat och dryck, ska slappa med trav, fotboll och film, en normal lördag alltså :-)

Tror jag och hundarna klarar oss, hoppas hon får trevligt

Får byta in felköpta plåtar i morgon, inget mer material att jobba med

Skön kväll önskas alla !


Efterdyningar

Sovit som en hossa i natt, armen värkte och när jag råkade hamna på vänstersida fick jag kasta mig över till andra och så höll det på hela natten. Helt slut vid hemkomsten från jobbet, somnade hur snabbt som helst och sov mig igenom maten. H drog iväg till gymmet, jag kör vila knä vecka och tänker inte göra ett dugg :-)

Förtvivlat mycket på jobbet, sista veckan i månaden är alltid lika kaotisk. Intressant besök av Nestlés Nordiska chef idag, verkligen nyttigt att få höra lite om "vår" strategi.

Jobbar hemma idag sp behöver inte H skjutsa mig till stationen, hon har tagit ledigt, fusk .-)


Vaccinerad



Idag var det så dags för vaccinering, mycket förvånad över väntetiden som i princip var 0. Gick rakt in och satte mig i ett bås, ett litet stick och voila, klart. Hade förväntat mig en strid ström av männsikor men icke, valde iof en strategisk tid, 11:35.

Kände nästan direkt att det stramade i armen, som träningsvärk och det är helt klart en biverkning. Känns nu som om någon slagit mig väldigt hårt på armen. Lite tryck över ögonen och varm är en annan, nåja går över

Stressar som en galning sista dagarna innan månadsslutet, shit det är mycket som ska kollas så att man kan uppnå bästa möjliga resultat. Tror ändå jag tar en sovmorgon på en timme imorgon när man har möjlighet (H har jour och har egen bil). Fredag teater, lördag ensam hemma och passar hundar, H ute på roligheter.

Fotboll för hela slanten reterande timmar av kvällen, ändå lite positivt med mörker och rusk

Hjälpa en broder & Finland

Varit på en snabbtripp till Finland igen, puh. Det är verkligen intensivt när man är iväg och man kan väl mer eller mindre se det som om man jobbar hela tiden. Resa dit, taxi till hotell, middag, sova, frukost, möte, till flygplats, tåg hem och allt på dryga 28 timmar. Roar mig ofta med att studera detaljer, personer och händelser och beteende. En hel del den här gången också

Energislukare - kan inte förstå hur vissa människor orkar lägga energi på smågrejer och irritera sig. Varför inte använda den till något bättre?

En broders tacksamhet - Klart att man betalar ölen till en främling framför sig i kön vars kreditkort gett upp och han står där utan något annat eller några cash. Tacksamhet, det är bara förnamnet, antagligen hans bästa upplevelse av hela den resan

Fåfänga - klär sig snyggt och har en makalös frislr men fasadeb är sprucken, stod på väg ut från tåget och såg frissan ovanfrån, ojojoj, tunnhårig, det blir inte lätt

Matos - hur i h kan man äta ngt på tåget så att det luktar så illa i tågkupen att folk flyr till andra avdelningar?

Trash - Ungdomar i Häljarp på höstlov, men vad fan, skaffa ett intresse

Tavla - en vacker sådan där man satt på kontoret i Espoo och kollade ut över havet, diset hade lagt sig något och det var spegelblankt i viken


Ska bli underbart att sova i sin egen säng i natt, imorgon blir en hektiskt dag igen. Massor att justera i systemet, ta influensavaccin, ev vattengympa, köpa tårta till en kollega som gift sig och fira honom. Måste hinna ikapp någon gång, stanna upp och begrunda.

nåja, dsnart jul och det ser ut som om päronen kommer ned, ska bli så skönt att få fira hemma och sambon är verkligen glad. Jag glädjer mig för hennes glädje, jag kunde ärligt talat kunnat skippa julgrejen och bara vara.

Till sist, ja Malmö, det är inte er säsong, 5-4 till Kalmar idag, helt sjukt efter 3-1 ledning och Göteborg återhämtade sig efter 0-2 i halvlek till Halmstad

Nu orkar jag inte mer, sportnytt och sedan natti natti

Höst

Regn och rusk utanför dörren, jag stannar helst här inne i värmen och har det bra.
Fotboll, trav, öl, idol och god mat igår. Idag tennis, trav och fotboll medan H och Harry varit ute i skogarna runt Halmstad och tränat.
Senare blir det en film uppkrupen i soffan, först lite käk. Klyftpotatis med älgfärsbiffar och Tzatsiki, mums !

Vaccinering

Snacka om lite förvånad när jag fick kalleles till vaccinering igår. Jag tillhör som diabetiker en riskgrupp och blir då erbjuden detta. Jag hade nästan bestämt mig för att hoppa över den men har de nu tagit sig besväret att boka in mig så visst, varför inte. Får leva med träningsvärk och febersvallningar som tydligen är symptom efter sprutan

Fix

Fjärde besöket hos folktandvården på Rönneholm idag, nu är det över. Nu är tandstenen borta och hålet lagat, förutom att det gör ont satan i tandköttet idag så känns det verkligen rent :-)

Fixade smågrejerna på bilen också, passade på då H dök in och handlade, ny lampa vänster bakljus, nya torkarblad runt om och påfyllning av spolarvätska. Så snabbt gjort men vilken tid innan man får A:t ur vagnen.

Fotboll för hela slanten denna vecka, Malmö i måndags, Barca igår, ikväll Real Madrid - Milan och fredag GAIS-Malmö. Barcelona sov på planen igår i 80 minuter ungefär och sedan kände man igen dem, dock, för sent, Rubin vann. Dock skönt att se Zlatan näta, snyggt mål och det var jäkligt synd att han inte fick in skottet som istället gick i ribban. H är väl inte riktigt lika glad och kommentaren över fredagsmatchen kan jag väl förstå, tycker själv att fredag är en väldigt skum dag att lägga en match

Hoppade över träningen igår, handleden varit kass sedan Öland och mitt stackars knä behöver all vila det kan få om jag nu ska orka med torsdag/lördagsträning

Kaffemaskinsmöte 13:30 i em. Smakar beskt, surt och whatever, nu ska det ordnas, missnöjessidan vann med 15-12 !

Jobba jobba jobba, just det !

Husmanskost och söndag

Haft en underbar söndag, så bra man nu kan ha det när ens älskade sambo inte varit hemma (haft jour). Jag och hundarna var ute på långpromenad i 2h & 15 minuter, sista värmen från solen? Solen värmde fast emellanåt fick man dra upp dragkedjan i jackan. Väl hemma tog vi det lugnt och tittade lite på Åtvidabergs bortamatch, fr gratulera till Allsvenskan, tillbaka efter 27 år!
Husmanskost i form av kalops som fått koka i nära på två timmar, lite vin på det och ja, det blev trots allt en bra söndag
Läsa lite bok och slockna efter det, imorgon är en viktig dag, Malmö möter Göteborg hemma, om igen Malmö !!!!

Sätta fart

Lördagsmorgonen börjar övergå i förmiddag och frukosten är inte avklarad ännu. Tennisspel väntar klockan 11 och man vill ju inte få håll. Läser tidningen i lugn och ro, hundarna har somnat om efter deras foderintag och matte snusar inne i sängen.

Blir en lugn skön lördag med fotboll, hästar och en liten öl. H har jour och vi ger oss inte iväg på några äventyr idag 

KAFFE !

Nyklippt

Nyklippt hår, nyrakad och nyklippt gräs. Det är helt enkelt en sådan dag idag !

Vinter?

Ska vinterskrud klä våra trädgårdar imorgon? Hoppas verkligen inte, trött på kyla och mörker och det har knappt börjat, brrrr. Skulle kanske ta jobbet borta i Santa Domingo, inte särskilt poppis hemma....

Ledig jämt, sol och värme och så kunde man ta sig till snö när man ville åka skido, det hade varit min melodi. Får fortsätta hoppas på drömvinsten, är väl bara 175 millar i potten nu

Dags att susa hem, käka och bege sig till tennisen. Undrar just hur det kommer gå, duktig träningsvärk efter boxträningen i tisdags.

Kylslagen match?

Jag är ändå från Norrköping (eller har iaf bott där), borde jag inte ta mig till Landskrona och stödja dem in i det sista?  Jo precis, det får bli så. Underställ på och glöggen förberedd hemma för det kommer bli kallt.

Har ärligt talat mest kvidit i år när jag sett att de förlorar, förlorar, förlorar och förlorar. Det är synd och skam, Norrköping är ett lag med gamla anor som verkligen skall spela i högsta serien. Det har aldrig varit mitt lag, mitt fotbollsintresse har väl egentligen alltod varit måttligt tills ett par år sedan.

Bakgrunden till IFKs bottenresultat i år verkar vara ett organisatoriskt kaos, skador och turbulens. Vilken förening kan prestera under de förhållandena? Spelare som inte spelar på rätt platser, andra som blir bänkade och en envishet att spela 4321. Jag får rysningar när jag ser den sifferkombinationen, vem har kört så hela säsongen och hade fram till för 6 omgångar sedan STORA problem. Helt rätt, Malmö FF, inte spelarmaterial till tanken och hur gick det, åt skogen. Tur att "rätt" spelare blev anstängda så att tränarna var tvungna att agera och nu, vad är det 16-2 på de sista fyra?

Önskar IFK all lycka till ikväll, försökte hitta något om fans som skulle dit men det verkar dåligt. Jag står där och fryser i vart fall, 19:00, Ses vi?

Slappesöndag

Undrar just när jag klev upp 10:45 senast :-) Hur skönt som helst att dra täcket över huvudet och sova vidare när H och Harry klev upp i morse för att åka iväg och träna. Kroppen sliten efter tennisträning, igår var jag ensam och flåset var uppe på max innan vi var klara.

Hs bror med fru och lilleman var här igår, grillad oxfilé med Achochilli och chokladpanering, sallad och två sorters bröd. Jo tack, det var gott (och starkt). Som tur var fick jag lov att titta på fotbollen men vid närmare eftertanke så kunde det kanske varit, katastrofdåligt.

Idag ska jag inte göra ett skit (ok disken från igår då), läsa, titta på en film, slappa och toksurfa. Borrade rakt in i tåtarna på elfelet igår så nu ska det också åtgärdas, men INTE idag

Kito snarkar från sin bädd och regnet strilar ned ute, jag återgår till surfandet. Åh underbara söndag !

Fredag och så här bra blev det



Hälften gjort och visst blev det bra !

Tog helledigt igår och ägnade all tid till kakling och fogning, får hem folk på middag imorgon och man vill ju ha lite fint runt om kring sig.

Idag har jag tagit igen det jag missade igår så det har varit fullt upp. Längtar hem till ½ hälften av köket, dags att foga där med. Trött som ett as i kroppen, tennis efter heldag med kakling. Jotack, det Känns !

Kanske blir bra det med



Jäkla kul at kakla om än förbannat pilligt och undan ska det gå. Tog mig från jobb något tidigare idag för att köpa en ny kakelskärare, funkade mykcet bättre än den förra....

Nu är det bara en rad vid vinstället kvar och så pill vid elkontakten på kortsidan så är den sidan klar :-)



H har upptcäkt att våra nya grannar bara spekulerade, nu är Patriks gamla hus ute på försäljning igen. Nätt vinst på 400 lakan om han får det han begär. Önskar så att man hade pengar så man kunde köpa loss, riva det mesta och göra rekreationsanläggning med pool, bastu etc av det. Inga störiga grannar, snälla


Efter den här em/kvällen lär man slockna tidigt igen, gött

Vår helg



Slutresultatet efter många timmars slit i helgen, riktigt nöjd. For iväg direkt när H kom hem i fredags, var inte på Öland förens ca 21:30! helt slut efter allt körande och sista biten i mörker med djur och skit var jobbig,

I lördags satte vi igång vid 9 och slutade va 19, lite mat en film och slocknade därefter totalt, idag 3 timmar till.
E22an hem och hann se sista 10 minuterna av Örebro vs Malmö, skön seger men vad fanken Gabriel avstängd nästa match, vojne vojne. 16 grader inomhus, nu sattes värmen på och här eldas....

Elfsborg - AIK snart, en öl och jag misstänker att jag kommer slockna tidigt


Går egentligen ingen nöd på mig

Trots hostande så att man nästan får upp maten och snorande så kan jag inte låta bli att titta upp emellanåt.
Arbetsmiljön är inte alls dum :-)


Förkylt

Det snoras, hostas och nysningar avlöser varandra på Barrstigen idag, shit. Tur att man kan sitta hemma och jobba minst lika bra som på kontoret om inte bättre.

Jäkla jobbigt bara, missar tennisen idag och det blir jobbigt att bygga staket på Öland i helgen. Nåja, en dag till hemma så har väl det värsta lagt sig hoppas jag. Far har hållt på i två veckor och jobbat, jädrigt skönt där ute i skogen

Host, snörvel, går och lägger mig en stund så kanske man kan vara lite social senare

RSS 2.0