Dag 364/365 sedan nytt årtionde

Har inte tänkt så långt att det faktiskt är ett nytt årtionde om två dagar, det var en kollega som nämnde detta alldeles nyss. När man tänker efter så har det hänt en hel del de sista 10 åren. Bara faktumet att jag under den tiden varit på 4st olika arbetsplatser, tur att man inte hunnit byta igen kanske......

Då för 10 år sedan var det så mycket tal om milleniumskiftet och alla problem som skulle uppstå...Jag var i Österrike och åkte skidor. Kommer b.la. ihåg brutet nyckelben (inte jag men dåvarande sambon) och en skum nyårsmiddag på en fullsatt restaurang någonstans, hembränningsapparat i källaren hos en Östrerrike och STAU på Autobahn med näradöden upplevelse på hemvägen, tackar ABS för att vi fortfarande är vid livet.

Så mycket personliga förändringar som skett också, allt till det bättre det är väl så det ska vara.

Blir nyårsfest hemmavid, skulle vara lugnt från början men nu är det mellan 9-11 personer som kommer, FEST !

Önskar alla ett gott slut och ett Gott nytt år, nästa år då ska jag. Nä, inga löften här inte....

Väntar på skinkan

4 grader kvar på skinkan och klockan är 00:20, hmm innan 01 lär man inte komma i säng. Julstökat i två dagar utan att stressa, det är förbakat kul att laga mat när man har gott om tid på sig. Haft underbara lediga dagar med motion i form av springning eller promenader, god mat och dryck, däremellan lite tv, film, surfande, spel och mys. Imorgon kommer päronen och snart är det julafton! God jul alla vänner, återkommer senare med mer detaljer, mår oerhört bra!

Julledigt

Ja, äntligen, fast egentligen oj redan julledigt. En hel vecka, overkligt. Tog ett krafttag i mailhögen och jobbade undan som fan idag och klockan 14:06 skickade jag SMS till sambon och kollade om hon var på g, det var hon inte. Passade på att stänga ned och begav mig ut i friheten ! Jullov! En hel vecka utan jobb, 9 hela dagar utan att jag ens funderar på jobb. Ska bli så skönt.

Började em med lite shopping och matinköp, blåmusslor och laxfilé till middag och lite vitt vin på den.

Passat på att dra av värmen också, smart i -8 grader tänker någon, elda tänker jag :-) Mycket varmt och gott i vardagsrummet, nu blir det film och en liten virre :-)

Julfest på Trollenäs



Var på julfest igår, hade konferens en stund på Hotell Öresund i Landskrona. För första gången var hela vår säljkåren med och jag tror vi var bortåt 85 pers!

Efter förparty på mitt rum så blev det buss ut i mörkret och snön, stannade till sist vid Trollenäs slott som såg idylliskt ut med alla ljus och ljusmys.

Farbror Elofs skafferi gästspelade på slottet, maten var fantastisk och trollkarlen Malin helt underbar. Tyvärr avslutades spektaklet av en stackars tjej som spelade dansband och annan skitmusik, SUCK !

I säng på hotellet något efter 1:30 och det var minst sagt lite segt i morse...Suttit med specialist på deras konferens idag, det var jättekul att träffa alla och nyttigt att höra vad man jobbar med för tillfället. Träffat en massa nya människor vilket jag bara tycker är roligt. Så roligt att man nästan alltid kan konstatera hur konventionella de flesta är, söker sig nästan alltid till folk de träffar dagligen. Jag gjorde tvärt om, försökte mingla runt och prata med dem man bara träffar en gång om året eller inte sett alls.

Rätt nöjd nu, skönt att sitta hemma i fåtöljen och lyssna på hundarnas tunga andning. Skall hämta H senare, hoppas snöandet avtagit tills dess, det börjar bli en del.

1 vecka till juledighet

Intensiva veckor på jobb och det har inte precis underlättat att vi haft vår första Audit samtidigt....Klarade oss undan med anmärkningar som skall rättas till under våren, kan tycka att mycket var skitsaker men ok då. Alldeles för mycket rutiner tar död på kreativiteten och det är väl ungefär där jag står just nu....
Bara 5 arbetsdagar kvar och så är det julledigt en vecka, ska bli så skönt. Eftersom vi ska ha jul så ser jag fram emot att laga julmaten, jag älskar att pyssla och dona i köket. NÄR JAG HAR TID och det har vi i julveckan
I torsdags började jag sent med den dubbelmarinerade Oxfilén vi skulle ha till Idolfinalen igår, den blev precis så bra om inte bättre än jag förväntad mig. Avnjöts med rödvinssås och hasselbackspotatis och givetvis rödvin till.
Erik tog mycket riktigt hem tävlingen och det var en värdig vinnare. Drog mig faktiskt tillbaka rätt så snart efter sändningen eftersom en skum huvudvärk förföljt mig hela dagen. Antagligen sviter från träning både onsdag och torsdag. Tennisen i torsdags var grymt bra och jag fick till och med beröm av mina polare som tyckte jag hade varit riktigt bra, skönt att det ger lite effekt med två ggr i veckan. Skall absolut fortsätta nästa termin men inte på lördagar, det blir lite tajt med den lediga tiden. Ska snart iväg och sedan blir det slapptajm hemma innan vi åker till lund för att gå på en konsert med Swanholms singers (eller vad de nu heter). En gammal kollega sjunger med dem och vi pratade redan för många år sedan om att jag skulle tycka det var roligt att höra honom. Tackar Facebook för att det nu blir av!
Frulledags, undrar om H och vovvarna kommer hem och håller oss sälle?

Fenomenet pensionärer på lunchen

Jag blir alltid så facinerad när jag ska uträtta ärenden på lunchen. Det kryllar av dem, pensionärer, överallt pensionärer, som svampar i jorden poppar de upp. Är det inte i kassan framför mig på Netto som idag eller som i förra veckan på banken så är det hor frisören och givetvis på lunchen. Kan inte fatta att de som har all tid i världen måste ge sig ut just under lunchtimmen då alla andra är ute. Jag skulle föredra (om jag hade något val) att shoppa, göra bankärenden etc typ 1 timme efter att affärerna öppnat, det måste vara perfekt och nästan helt folktomt. Möjligt att de vill träffa annat än pensionärer när de är ute men ändå. Facinerande, ja, det är rätt ord...

Långhelg

Passat på att ha långhelg, såg till att jobba undan så att jag fick fredag ledigt också. Helt underbart, om inte annat så kändes det på lördagen att man var pigg.

Idol i freags, kan inte bestämma mig om jag tyckte det blev rätt eller inte, grym show iaf.

I lördags tennis som valigt och sedan mötte vi upp KK ute på långa bryggan i Bjärred, vinterbad på programmet. På herravdelningen var det tjockt med folk. tror jag badade 5 ggr samanlagt, eller bada, doppa sig är väl mer vad man gör i kylan....Fick middag i Kävlinge innan vi åkte hem till våra odågor

Idag har jag spänt trådar till staketet och installerat Ubuntos nya verison på den stationära datorn, förhoppningsvis funkar den bättre än den gamla

H har dragit in till Malmö för att träffa några kompisar, jag ska se fotboll och äta wok med ryggbiff och kryddsmör, MUMS !


Glögg och mat

Traditionsenlig glögg med mat hemma hos kollega J idag, härligt. Chokladglöggen var mycket fin liksom köttfärspajen, den hade en smak av något som jag får återkomma till när jag fått receptet.

-14 grader på två dagar, helt sjukt, inte undra på att man inte hinner med, tur att man hade mössa och vantar med så att man härdar ut den fuktiga kalla skåneluften

Efter två hysteriska veckor på jobbet har det varit mycket lugnt idag, tänkte faktiskt ta ledigt på fredag och göra något ute hemmavid, skönt

Idag blir det hyfsad sänggång, hoppas inte månen stör, den är full

Natti

RSS 2.0