Ricardos första träning (från Svenska fans)


Oj vilken tid det tar....

Träningsrapport - Ricardos träningsdebut

Ricardos första träning med MFF gav inte så mycket information om hur bra han egentligen är, men nedan följer ändå intryck från förmiddagens träning.

Första intrycket: Fan vad liten han är.

Om man hade haft en cagefight med Jiloan, Rick och Ricardo, ja då hade nog fan Jiloan tagit hem det.

Därefter såg det ytterst oroande ut när det tog honom en jäkla tid att få på sig benskydd och skor. Han sprang iväg sist till den gigantiska (knappa 30 spelare!) klunga spelare som skulle börja värma upp med lite att småjogga och stretcha.

Första bollövningen är en enkel övning där spelaren ska springa fram med bollen, runda en kon och jogga tillbaka. Först skulle man bara runda konen genom att dra med sig bollen med insidan av foten, därefter utsida osv. Första intrycket är väl att Ricardo ser ut att agera med ganska låg tyngdpunkt. Därefter tycker jag mig märka att han har en godkänd högerfot också.

En snabb koll på den andra gruppen visar att Jimmy Touma briljerar med sin teknik, Daniel Larsson har en fin bollbehandling och Ola Toivonen fortfarande finns här.

Ricardos grupp byter därefter till passningsövningar och där bekräftas det att Ricardo har en helt okej högerfot. Han visar fin känsla i sina skarvningar som han gör med högern. Däremot använder han självklart vänsterfoten mer.

Tvåmålsspel följer passningsövningen. Det är fyra spelare i varje lag och Ricardo hamnar i samma lag som Gabriel, Touma och Gische i den första matchen. Där tycker jag mig se en viss härlig ettrighet hos Ricardo, det är låg tyngdpunkt och kvicka fötter.

Men inget speciellt visas upp av honom annars. Det är svårt att se några speciella tendenser i hans positionsspel eller passningsspel, han håller låg profil.

En annan som inte håller låg profil är som vanligt Labinot Harbuzi. Han är fullständigt outstanding stundtals. Frågan är om MFF bör gå över till ett 4-5-1 om Ola Toivonen sticker iväg så att Labinot kan få agera högre upp i banan som offensivt mittfältare, det känns som om man förtar Labbe en hel del potential när han får sjunka så lågt ner i banan i ett rakt 4-4-2. Det finns tillräckligt mycket talang hos Labinot för att bygga ett lag kring honom.

Därefter byter man lag var femte minut och omdömet om Ricardo är detsamma som innan: Ettrig, låg tyngdpunkt och säker vänsterfot. Han glänser inte på något sätt och ser stundtals även lite disorienterad ut.

Efter en stund tas han undan och får konditionsträna genom att jogga runt planen istället. Kan tänka mig att Dahan och vår nya fystränare vill se lite värden på hans fysiska kondition.

Kan även nämnas att jag tror att spelarna alla hade någon form av pulsklocka eller mätverktyg på sig under träningen. För vid sidan om satt Dahan och fystränaren och följde lite siffror från en laptop. Häftigt.

......................................


Efter träningen samlas det stora pressuppbåd som tagit sig till kombihallen på innerplan efter ett välkomnande från nya informationschefen Per Welinder. En presskonferens och frågestund inleddes och där fick Ricardo och hans agent svara på en del frågor så gott de kunde.

Intressant var kanske att frågor ställdes på engelska till hans agent som därefter översatte till Ricardo. Men agentens engelska var inte direkt briljant så en till person som kunde svenska och portugisiska översatte också. Det blev lite hafsigt, men sammanfattningsvis kan man säga att Ricardo var väldigt glad över att vara här. Han var imponerade av uppläget imorse med gemensam frukost.

Han tyckte att det var lite kallt, men Roland Nilsson berättade senare att Ricardo kommer från södra Brasilien där det kan vara kyligt, så kylan är inte ett så stort problem för honom.

Det som Ricardo däremot var bekymrad över var språket som kunde bli problematiskt. Han sa dock att han skulle försöka lära sig svenska så snabbt som möjligt.

Det var även första gången han tränade inomhus på en konstgräsplan och han tyckte att bollen studsade snabbt och konstigt, men att det inte var några större problem med det.

På frågan om vilken posiiton han helst spelar på svarade han att han är en försvarare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0