W890i

image82

Ja, här är den, passade på att byta mobil nu när äntligen det andra abonnemanget gått ut. En W890i blev det, moccabrun, så himskans fin. 3G nätet i Sverige håller dock inte särskilt hög standard, upplevt det förr när kompisar ringt och allt susar och sprakar, får väl ta och stänga av och använda "vanliga" nätetistället.

Tog 12.37 hem idag, jäkla skönt, körde bil för första gången på en vecka, konstig känsla, höll på att inte få i växeln i en korsning (satans hand). nu skall jag bara njuta av ledighet i fyra dagar :-)

Ingen valborgsbrasa, nannade istället, jag tycker om ledigt

/Stiff

Hurra för Moldavia1

Hurra, hurra, hurra, hurra

Tur att man inte behöver förstå språket för att titta på fotboll. Nu kan jag se matchen utan att hyra den via datorn. Tack för den televerket (fast det är väl canaldigital som skall stå där fast det låter inte lika snajdigt)

Fiende nummer 1

Kirskål, det är Hs nya fiende nummer 1, Vi har en hel del ute i rabatterna och just nu kryper hon på alla fyra och sliter förtvivlat.  Jag tog en promenad med Kito istället.

Jag fick sträng tillsägelse i måndags hos farbror doktorn att hålla mig borta från jorden (berättade att jag planterat gräs) Inte riktigt vad man vill ha in i ett nyopererat sår. Annars såg såret fint ut, fick nytt bandage som frigjorde fler fingrar, så sköööönt. Eller fint och fint förresten, de hade fanken snittat från långt upp på lillfingret till långt ned på handen. Stramar mest nu, lite överansträngd efter allt jobbande, käkade lite smärtstillande i morse för att lindra bultandet.

Helst hade jag suttit och lökat i solen idag, det var så underbart skönt. jag och en kollega satt vid kanalen och åt lunch, mycket svårt att motivera sig för mer jobb på eftermiddagen.

Och så MFF, ja säger inget mer, SUCK !

image81
Kirskål, vackert ogräs :-)

/Stefan

Nya intriger

Vet inte om jag nämt de intriger som pågår hos grannen?

I vilket fall som helst så fortatte historien igår.
Summeringen av historien
Hon som bodde i vårt hus innan är ju numera inneboende hos grannen. De fick till en historia då hon bodde i det här huset med en annan man vilket gjorde att de sålde huset till oss och skulle flytta till ett nytt hus (påstod de för oss). När vi fick syn på henne hos grannen kan man lägga ihop ett och ett och få det till två.

Det har varit lite livat där inne emellanåt (de dricker och beter sig).

Igår då...
Igår när vi fått iordning allt och Hs mamma gett sig hemmåt sitter jag framför datorn och knappar och H kollar på ngt på TV. Helt plötsligt öppnas dörren och någon hojtar, hallå, hallå, ni måste hjälpa mig. Jajamen det är grannen (hon som bodde här innan). Hon är inte helt hysterisk men vill att vi skall ringa polis/ambulans, får inte så mycket klarhet i vad som hänt men gör som hon säger. 112 killen vill givetvis ha mer info och hon får själv prata med honom, jag får fortfarande inte klarhet i vad det gäller. Hon hon får väl fram ngt sorts budskap om att det är problem med något, vi var fulla etc. Efter att ha stått inne hos oss ett tag då hon babblat om hur det går och att livet gått åt helvete så är hon nervös då inget händer. Hon får ringa igen, 18 minuter sedan sist säger operatören, han har koll.
Hon är helnipprig, luktar sprit, rök och har inga skor på fötterna. frågar om hon får ringa sin syster, javisst. ja det skulle jag gjort från början säger hon. Systern verkar stå standby och komemr inom 5 minter. En bil till kommer i skogen och jag smyger ut i mörkret för att tjuvlyssna. Fattar nada, verkar som om tjejen tappat allt, helt väck, psykiska besvär, inte har koll. Ja jag vet inte, till slut kommer polisen (efter lång tid) och stannar länge. Stackars jäklar, så mycket sådana uppdrag och utryckningar de måste åka på. 

Blir intressant att följa utvecklingen, men ärligt talat är det jobbigt med allt liv hät intill. Man borde få välja grannar och det lägger lite smolk i bägaren på det som annars är så bra.

Nu ger vi oss av till center syd för lite trädgårdsinköp, bla en häftpistol så att inte Kito kan smita in till grannen och äta upp kattmaten inne i deras hus...

/Stefan

ringer sin syster istället

Skrämmande lätt att hitta information

Har ni någonsin besökt birthday.se, det är en måstesida som gör att du aldrig mer kommer att glömma varken en födelsedag eller namnsdag. Slå in och lägg upp alla du känner, vänner, bekanta okända whatever. Det räcker med att du vet vilken adress någon bor bo och att du har hyfsad koll på hur gammal denna personen är så vips har du adress, födelsedag, andranamn etc. etc. Jag visade sidan för min sambo ngn gång, hon som jobbar inom en statlig myndighet som har tillgång till vissa register och hon var faktiskt snopen över att där fanns så mycket...

Nu över till bilköpet, vi testade och kollade på Corollan igår, plastig sa jag, kändes inte alls trevlig att sitta i, må så vara att den vinner allt på bilbesiktningen, nä inte imponerad. Sonen till ägaren körde runt i den så han fick komma dit enkom för vår skull... Det stod dock en annan bil där som jag fastnade starkt för, det är en Volvo V40, 2.0T Classic med allt lullull man kan tänka sig. Grymt impad av att bara sitta i den, det är vad jag kallar bil... En helt annan känsla och det skriker kvalitet. Vi hade stora ekonomi-diskusionen igår, insåg att man inte har mycket pengar över efter att ha betalat alla sina intressen. H har sina hundar, jag har min häst, det går ungefär på ett ut. H somnade nog av utmattningen medan jag kollade klart på Molliere. När hon sovit på saken så resonerades det som så att det är dumt att köpa en billigare bil som inom ngt år kommer att behöva repareras igen. Så om banken nu godkänner det så kommer det bli den. Alltså, jag har "ingen" nytta av bil. Så skall jag väl inte säga eftersom jag utnyttjar den jag med, vi får se hur vi lägger upp strategin men betalningen. Jag betalar ju all hundmat på lönen just nu, det är en del det också. Kan ju hoppas bilen finns kvar över helgen.


 
H susade iväg för att hjälpa A med flytten, jag är lite obrukbar när det gäller flytt för tillfället. Så synd...

I em./kväll kommer svärmor och Hs bror och fru hit, det blir lite grillat etc., H klagade på att det alltid är så stressigt och så bokar hon i nästa ögonblick upp all ledig tid...

Nu skall jag njuta av tidningen en stund, take care!
/Stefan


Hålla igång - ny begagnad bil ?

Lite så där i slutet av veckan är det dags att sätta igång och jobba igen, passar utmärkt eftersom solen inte vill visa sig idag. Tog fan en hel evighet att ta sig igenom mailen (ca75st på tre dagar). mycket skitmail som vanligt, det borde vara förbjudet att maila inom företaget, var det inte volvo (?) som infört detta?

Hur lite man än skall längta förbi en helg längtar jag ändå till måndag, bandaget skall bort då och jag hoppas slippa klumpen. Får se hur mycket den kan användas men en hel del hoppas jag :-)

H fick inte igenom bilen i besiktningen igår och var inte glad. Nu blir det nog bilköp, en Toyota Touring -02, får se vad hennes bank säger. Onödigt att lägga mer pengar på trontjänaren, synd att man inte har bättre koll på bilar så att man kan laga själv

Take care så länge, need a break

/Stefan



Solsken i blick

Något annat kan man ju inte säga att man har vid frukosten dessa dagar. Sitter ute på verandan till "gäststugan" med solen gassande från en klarblå himmel´. Nästan att man glömmer bort den molande värken i handen, känns som om lillfingret sover också och det är inte behagligt alls

Så mycket jag hade velat göra i detta väder men så lite jag kan/får göra.

Här kommer lite bilder från vårt Strängnäs besök....

        
Muffelhög          Några beiga i andra Kullen

        
Skall ni ha mig?      Näpen

     
En ny slöis (överst på listan)

                     
Jag kan redan bitas         Visst är han söt...

      
Här är behagligt                Alla brödrar
 

    Mamma








Mongofinger & färdigskuret



Så här såg min hand ut innan operation, MONGO



Söt sambo skar upp pålägg till mig igår ;-)



Vänstern är bra men

det är segt att göra visa saker. Som att

vika tvätt
borsta tänderna
skriva på datorn
torka sig i arslet
knäppa byxorna
bre mackor

Tur att det är fint väder och att man kan ta sig ut till en solig varm plats. Tänkte lägga ut bilder från helgens tur också, har liksom missat det.

Underbara söta valpar och en är vår (Helens)





Göra det med vänstern ;-)

Precis det gör jag nu, bloggar med vänster hand. Min högra är nämligen nyopererad. Jag vet, det är strejk men i mitt fall blev det riktigt gynnsamt eeler vad man nu skall kalla det. Fick telefonsamtal igår strax innan lunch och frågan löd - Kan du imorgon? Inte mycket att tveka över, ställde in allt och var på MAS 8 idag.

Så jäkla skumt med lokalbedövning, armen bara försvann, ville röra armen och skickade signalen men inget hände. Tala om att man numera förstår en förlamad på ett helt annat sätt.

Fick tyvärr inte se vad kirurgen gjorde men eftersom mitt fall var ett "skolboksexempel" så togs det foto genom hela proceduren. Hoppas på att få kopiorsenare. Nu sitter jag här, högern är mer eller mindre obrukbar, är skittrött i vänstern bara efter detta lilla inlägg. Har ni provat att skiva ost med vänster hand? Prova, riktigt grymt......

Återkommer imorgon, kommer vara hemma ett tag tiill det värsta lagt sig

Kramen
S

Tur att man inte behöver välja

för vem sjutton kan välja bland alla söta valpar. Här är iaf mina favoriter

image64 image65

Imorgon bär det av tidigt, skall bli skoj, åter söndag

Kramen
/S

Frankfurt, 151 euro för 45 minuter

Blev inte riktigt så illa som jag trodde. Med perspektiv skulle man nästan kunna säga att det var lönt att åka dit. Fast onsdagen var inget vidare, hade hellre suttit och kollat på en snigel som kröp långsamt över en gräsmatta än suttit där och degat (ingen bra jämförelse).
Kan också konstatera att man inte skall ringa från Arabella hotell i Frankfurt. Även om företaget betalar så tyckte jag själv att 151 euro för ca 45 minuter med Sverige är i saftigaste laget, fast H blev nöjd ;-)

Missade givetvis tåget när jag skulle hem också men det kompenserade jag snabbt på O learys där de visade matchen mot Gefle, underbart och så fick man lite mat i magen också.

Fullt upptagen idag och lär vara det i morgon också, Kito följer med imorgon, hon får vara hos Hs mamma när  vi skall på turné norröver.

Lyckats träna, titta på fotboll och laga mat sedan jag kom hem, en skön hemmakväll.

Tänker ge mig in och fräscha lite, kan ju sova lite längre i morgon bitti på det sättet...

Take care !
/S

Skånskt Gille ? nej tack, inte ngn mer gång

Igår var vi iväg på vårfest, det var jättesnällt att de bjöd in oss. Jag kan dock konstatera att jag får tacka nej nästa gång (fast jag lär inte bli bjuden). Vet inte vad jag förväntade mig riktigt men inte det som kom. Stämningen var på topp och alla jätteartiga och trevliga men det funkade inte för mig. Bröt säkert mot alla vett- och etikettsregler dom finns. Någonstans hade jag säkert klart för mig vad som gällde.


Jag klarar inte att dansa till dansbandsmusik och föreställa mig att jag samtidigt har trevligt. Alla där, utom jag (och möjligen H) dansade av hjärtans lust och hade så skoj. Det hade inte ens hjälp om jag varit plakat, jag hade inte dansat ändå. Det går inte, det är inte kul, jag kan om jag vill, inte som många andra av dem men jag kan klara mig. Kan dock inte motivera mig till det, sorry.


Nu fick man dock se hur ett gille skall gå till och det var iof väldigt trevligt. Tyvärr, lite socialt missanpassad när det kom till detta, alla har trevligare om jag tackar nej nästa gång. Misstänker att flera är missnöjda och besvikna på mig idag, jag får svälja det, jag vet. Man behöver väl inte tvingas till något man inte tycker är bra eller roligt, right?


Vi var hemma i säng vid 3 i morse (jag körde). Det var helt sjukt skönt att vakna upp i sin egen säng. Solen har visat sig emellanåt, vi åt frukost ute och har sedan satt kantsten runt jordgubbslandet samt planterat grästuvorna som blev över vid infarten. Nu käkat grillspett (kyckling, falukorv, grönsaker) samt kollat in en bra MFF match (trots 0-0 var den underhållande)


Skall packa inför Frankfurt, dags för tre dagars bortkastad arbetstid....


Cu later, åter Svedala onsdag

/S


Nya bilder

Höll på att glömma, nya söta bilder på valpisarna efter maten :-)

   

image63
Underbar lirare :-)

/S


Födelsedagspresent

Det gick inget vidare på pokern igår, tror vi hann med fem omgångar varav jag blev två i en. Med andra ord, det blev en dyr resa. Det var dock jättetrevligt och en hel del skratt och skitsnack han vi också med under förbrukningen av diverse alkoholhaltiga drycker. Man skulle fan vara ledig såhär oftare, det är hur kanon som helst att bara va och göra vad man vill.

Erkänner direkt att det var något segt att stiga upp i morse, man sover lite sådär i en främmande säng och med de ångorna jag producerade är jag glad att ingen delade den med mig.....

Tåget hem gick 7:40, behaglig resa, läste min bok (när hinner jag annars läsa?) och hade det bra. Köpte blommor till H på stationen, jättefin blomsteraffär. När jag kom till Häljarp så var det punka (läs lufttomt) i framdäcket på cykeln så den fick hängas på bilen i stället. Kan ge mig den på att någon bara för"skojs skull" luftat den och orsakade mig besvär eftersom jag skruvade och av kollade vart hålet kunde vara. Nåja, det var sol ute och fåglarna kvittrade så det kunde göra detsamma.

Hs vän med trädgårdsfirman och en kollega till henne kom rullande och satte igång med Hs present. Hon fick ett jordgubbsland av mig, det tyckte jag var lite fyndigt. 12x9=108 plantor blev det ochkanonfint. Trots att H inte fyller förrens imorgon var jag tvungen att "ge" henne det idag, lite svårt att slå in och gömma ett jordgubbsland. Hon blev jätteglad och tyckte jag är så finurlig att hitta på presenter. Dessutom blev jag av med stora skräphögen, jag tackar och bockar för ett väl genomfört jobb.

Under tiden fick jag ihop trädgårdsmöblerna och nu återstår bara oljande, det är mysigt att fixa och trixa.

Sitter nu däst efter den baconlindade fläskfilén med potatisgratäng. Det måste vara en av mina absoluta favoriter att grilla, mums.

Tänkte kolla lite hockey nu, sedan vid 22 är det Djävulen bär Prada, den var så skön så vi ser den igen, ihopslingrade i soffan framför brasan.

Ha´t bäst
Kramen
/S

PS. Brynäs tog sig tillbaka, MIF missade chansen (och jag var så säker på att det skulle gå precis så) & MFF fick bara till oavgjort mot Elfsborg, det är underbart med allt som händer i sportens värld  Ds

Seriöst pokerspelande (?)

image58

Nu är det dags för lite seriöst (?) pokerspelande, tåget går om 40 minuter och jag skall börja dra mig (tar ju sin lilla tid att cykla till stationen o Häljarp).

Underbart skönt att vara ledig såhär mitt i veckan och njuta av stöket när sambon gick upp. Kilade upp och gjorde toalettbesök innan jag mufflade ner mig i sängen igen, YES! Jag saknar vardagsmornar när man kan sova länge.

6:e September gifter P&S sig på stadshotellet i Skänninge, vi fick inbjudan igår. Skall bli så jäkla kul, har inte varit på bröllop sedan syrran gifte sig och det är ju ett par år sedan nu. Ringde genast och såg till att vi har ett dubbelrum bokat, snacka om nära till festen :-)

Nä nu börjar det bli bråttom, lycka till på mig, återkommer under morgondagen
/Stefan


45% hästägande?

Vi har haft seriösa problem med en av "storägarna" till hästen som jag äger till 20%. Det visar sig helt plötsligt att han inte betalt till den nya tränaren sedan i Oktober när hon flyttade dit, inte ens en spänn  !!!!! Hallå, vad fan tänker man med då? Verkar vara ketym att göra så i branschen, jag som är ´helt tvärtom, jag vill verklign göra rätt för mig. en räkning är en räkning, den skall betalas och det i tid.

Nu slänger vi ut taxiägaren (driver ett taxibolag i ett litet samhälle i småland), tar hans andel som betalning och strukturerar om ägarförhållandet. Fick en fråga från min vän Z som undrade om jag var sugen på att gå upp till 45%. Det är massor av pengar varje månad (3375 per månad) men det hade varit skönt, problemet just nu bara, 12150 balobas som skall betalas A.S.A.P till tränaren för obetalda räkningsar, hur fanken löser man det med mina tillgångar (0=). Bra fråga, tål att tänkas på, skall diskutera vidare med honom imorgon när jag drar till Lndås för lite trevligt umgänge och pokerspelande.

Uppsatt hår = smutsigt hår?

Satt och lurade på det på bussen upp till jobbet idag. Satt många kvinnor på bussen, uppsatt hår och det såg sådär lite stripigt och fett ut.

Är det som så att man sätter upp håret om man inte tvättat det och bara då? Min sambo har alltid (närapå) uppsatt hår då inte morgonduschen hunnits med på morgonen. Konstigt uppvaknande för mig helt plötsligt, skaffa mig ett liv liksom:-)

Total Makeover - Sport, sport, sport

Nu är man rakad igen, både här och där och äntligen känner man sig som en människa igen, det var inte helt fel innan man kröp till sängs igår.

Det är en härlig tid just nu, sporterna avlöser varandra, är det inte allsvensk fotboll, är det UEFA Champions League, är det inte Elitseriehockey är det Allsvensk Hockey och ikväll är det både MIF-Rögle i kvalserien innan det är avspark mellan Liverpool-Arsenal, det kan inte bli mycket bättre :-)
Kan tänka mig att inte alla flickvänner/sambosar är lycka glada, särskilt inte de med bara en Tv apparat (min projektor är rätt ok att använda till sporten)


Sitter här på jobbet igen, hade en bra arbetsdag igår trots den trista starten med mötet. Det resulterade ju dock i att vi fick lite att pyssla med resten av den dagen. Det var med andan i halsen jag lyckades ta mig med bussen och hinna med rätt tåg hem. Det var perfekt, sällskap med H och så fick man åka bil hem.


Har ingen svårighet att sysselsätta mig varken idag eller imorgon, tur man är ledig torsdag/fredag så de dagarna försvinner med. Nästa vecka skall jag på skittrist konferens i Frankfurt måndag-onsdag, Blä, sist jag var där var dagarna verkligen en "waste of time"


Simma lugnt
/Stefan


Måndag - nåja det funkar det med



Sitter och tittar ut på det fina vädret, kan inte fatta att det är samma visa varenda vecka. Helgen är sådär, har man tur så skiner solen en liten stund, sedan regnar det eller är svinkallt. Just nu, ja, klarblå himmel och trots frosten som låg i morse är det fullkomligt underbart ute.

Här inne händer det inte så mycket ännu, väntar på en Telefonkonferens som drar igång om 10 minter. Duktigt oinspirerad igen, vill ha mer skojiga uppgifter att ta itu med. Nåja, bara svälja och ta emot.......

Fick just mail av Hs kompis K, hon flyttar till Kävlinge 14:e juni, bra att hon flyttar närmare, vi saknar hennes besök. Nu finns det ju möjlghet att "bara" titta in.

Tack och hej
/S


Man skall hålla vad man lovar

och jag lovade att ta det lugnt innan helgen började och att inte gå utanför tomtens gränser på hela helgen. Nåja, hämta tidningen samt rasta kito har jag iof gjort men i övrigt har jag hållt mig i närheten.

Det har varit så skönt och trots att jag genomfört en hel del projekt känner jag mig utvilad och bra till mods

Jag har
Fixat elen i uthuset
Fällt flaggstången (fick skära mig igenom med vinkelslip), 10 meter var den rackaren
Grävt upp en stor rot samt en plint
Salgit ned resten av staketet som planerat
Satt upp bakhögtalarna, så nu är det surround igen 8film om en stund)

Klyvt ved till uppstart av brasa
Kört sten och grus  och fyllt i gropar på uppfarten
Satt upp lamporna i köksfönstren
Dammsugat efter mig och torkat golv

Suttit ned i solen och njutit av fågelkvittret

Fått frisk luft :-)

Ändå har jag hunnit med att slappa med sådant som bara är kul
Trav
 DIF-MFF
Min brors flickvän
Gefle-IFK Norrköping
Mora-MIF
Lite öl till sporten
God mat
Dryck (rött och vitt)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka, rätt ok. Bara 3 dagar denna vecka, torsdag tar jag sovmorgon och åker sedan till Lindås och spelar lite poker. Ledig fredag också, kommer hem runt 12, då skall det jobabs lite i trädgården. Lördag är det Hs födelsedag samt att vi skall på en stor fest med 110 deltagare, fräckt.

Nu är det dags för andra filmpremiären för denna helg, Things we lost in the fire

Ta hand om er !
/Stefan

Fredag - Give me a ten !



Tycks den här lilla krabaten säga :-)
Misstänker att det kommer bli en del valpbilder nu framöver, så är det när man är med hund igen (snart)

Äntligen fredag, fast det är egentligen fel ord, veckan bara försvann. Vi har inte planerat ett jota den här helgen och det är så förbannat skönt. Bara det att sluta lite tidigare idag, cykla och hämta Kito och ta mig hem med henne skuttande av glädje är fredag. Knäckte en öl när jag kom hem, H ringde och sa att hon missade tåget, nu är hon iaf hemma och håller på att tända brasan.

Blir fullkornslasagne med vin och sallad till mat. Är det inte gött med fredag så säg !!!!
/Stefan

Vem är Harry :-)

Någon av dessa underbara små varelser kommer flytta hem till oss i slutet av maj, undrar just vem som är Harry :-)

  

 

Ser fram emot den 19:e när vi skall besöka dem

/Helsåld

RSS 2.0