Norge - Tenniskurs - Poker - Tid



Snart är ännu en vecka lagd till historien, kanske inte världens mest sensationella vecka men ändå en klart godkänt sådan. Veckan har handlat mycket om jobb, blir klart så när man varit iväg en natt också. Man kan inte påstå att det är vilsamt att åka iväg för att ha möte dagen efter, mest vill man att kvällen bara ska gå sa att man kan få åka hem igen. Turen var för en gångs skull inte Österut utan mer nordväst. Var och besökte en kunds lager utanför Oslo i Norge, ett väldigt trevligt land. Skulle nog kunna tänka mig att bo där om jag skulle bli tvungen, känns som om tempot inte är riktigt så högt som i Sverige och mestadels känns människor mer nöjda med tillvaron. Iaf, ett bra möte och jag fick justerat det jag behövde i mina VMI filer. -19 på onsdagsmorgonen var rätt kallt.....



Så började äntligen tenniskursen igen, verkar tyvärr bara bli en gång i veckan den här terminen med det får jag leva med. Nytt rack, nya skor och ny tränare. JA, en riktigt bra torsdagskväll och jag känner trots lite ovana att med de här nya förutsättningarna så kommer det bli många roliga torsdagar framöver. En underar träningsform och att slå på den lilla gula bollen är så skönt

Så i fredags efter jobbet tog vi oss först hem till E&J för att kolla den nästan färdigrenoverade lägenheten. Det är många många timmars slit under lång tid men nu är det som sagt nästan klart. Jag hade aldrig fixat att bo i deras röra och all kred till dem att de klarat ut det. 5 grabbar, poker, bastu, pizza, öl och whiskey och resten av kvällen var räddad. Trots intaget av alkoholen så lyckades jag fokusera så pass att det blev en vinst och en andra plats, nöjd om jag får säga det själv. Hade bokat in mig i gästrummet hos A&L och det var skönt, tror jag dråsade i säng runt 2:40. Turen hem var seg men så pass mycket bättre när man väl kunde sätta sig ned i soffan och kolla travet och fotbollen från England, totalt 11 mål på de matcher jag mer eller mindre såg.

 

Idag är det tipplaner, som vanligt är hela förrådet fyllt med skit och skit slänger man. Får planera veckans middagar också och komplettera lite från affären. Blir som vanligt fullt upp i veckan, börjar med jobb hemma imorgon, onsdag Köpenhamn och Torsdag tar jag tåget i Kalmar. Ett helt år sedan gänget där spelade poker och det verkar bli bra uppslutning, väldigt spänd på hur Z&V fått det i nya lyan.

Jag trodde i min enfald att jag skulle hinna blogga oftare det här året, inget löfte för sådana ger jag inte. Tiden räcker inte riktigt till trots att jag känner att det är skönt att på något sätt få ner på ett "papper" vad man gör med all tid som passerar. Ibland stannar man upp och funderar, va nu är det fanken måndag igen - vad hände? Får se om det blir bättre framöver, ska försöka men som sagt, lovar inget !

 






Då var då och nu är nu, eller?

Fick en inbjudan till 20-års jubileum, alltså 20 år sedan jag gick utan 9:an. Helt sjukt egentligen och är jag verkligen sugen på att gå? Då var då och nu är nu, eller? Jag är inte samma person som gick ut 9:an, idag skiter jag fullständigt i vad folk har för åsikter om mig eller anpassar mig efter någon annans behag. Jag tror mig varit lite sådan under högstadietiden, omogen, osäker och lätt att få med fast man egentligen inte ville. 20 års erfarenhet har iaf gett mig något, jag är inte samma person, så är det bara. Lite nyfiken på andra är man ju, vad har hänt med den och den personen, vad blev det av dem eller vad blev det inte. Vad gör de, föll mina förutfattade meningar in eller gick de tvärtemot vad jag tror. De som växte upp i lilla Växja, blev de kvar, bor de där nu, i storstan är det någon som fortfarande har kontakt.

Jag skrev för ett tag sedan om rötterna jag saknat men det kanske inte direkt är 9.an, den klassen gick jag bara i under ca 3 år och lite till, kan inte finna den gemensamma nämnaren med någon av dem direkt. Jag har kontakt med F, underligt förresten, pratade med honom igår, sammanträffande?

Jag får ta en funderare och checka statusen lite, är nyfiken men dör inte direkt om jag skulle missa tillställningen

Nu är det fredag, sparar el och har tänt ljus i hela huset, brasan brinner och god mat (och dryck) är på gång, MYSFAKTOR HÖG

Trevlig helg !


Ett med naturen och premiär

Gillar inte att vakna tidigt när jag är ledig, för det mesta gör jag inte det heller utan får så skönt tryna till runt 8:30-9 vilket är helt ok. Senare fungerar det också men känns väl lite överflödigt (givetvis beroende på när man kommer i säng. Idag vaknade jag som en vanlig arbetsdag, ca 6:30, helt omöjligt att somna om och när jag försökte fick jag en armbåge i huvudet av min söta sambo som tydligen inte ville att jag skulle somna igen (fast hon sov...)

Bara att ge upp och jag tog min bok och satte mig i poängen i vardagsrummet, fortfarande mörkt eller precis börjat bli gryning ute. Satt och ömsom läste och ömsom tittade ut, bara älskar vårt hus med de stora fönstren som ger känslan av att vara ett med naturen. Tala om att kännsa sig tillfreds med allt, det bara faller på plats i den miljön

Till sist kom H upp och efter frukost begav vi oss till sjöarna, jag för att promenara med Kito och H för att träna med Harry. En blek sol uppe på himlen och ett underbart vinterlandsskap, de frusna sjöarna hade lockat massor av folk som åkte skridskor, pulka, spelade hockey eller som vi, gick med eller utan hund.

Lyckats lura med mig H på Hockey idag det är nästan seriefinal i Malmö arena, Växjö ligger tvåa och rödhökarna 3:a i tabellen skall bli intressant. Nu väntar dock en smörgås och därefter blir det premiär för årets första semla, äntligen lyckades jag köpa in en.


Avatar

Igår var vi och såg Avatar, en fullkomligt underbar film. Den var så makalöst välgjord, det gick inte att se animeringen, allt var fantastiskt verkligt. När filmen var slut var det liksom bara ett WOW som pyste ut mellan läpparna, vilken tillfredställelse, en ny era när det gäller filmskapande har börjat. Att den gick i 3D tänkte jag skulle bli konstigt (Tv-piratglasögon) men det var "riktiga" glasögon, vi såg iof inte kloka ut i dem. Efteråt gick vi ut och åt på Moonlight vid Davidshall, fisk & skaldjursrisotto med kräftsjtärtar, två underbara Aleöl och ett glas rött. Tur att H hade tagit tjänstebilen in till stan så slapp jag att köra. Ja det kunde jag inte förresten, på något sätt blev foten helt över/felbelastad igår när jag och Harry var ute och sprang. Det är knappt jag kan stödja på den idag, riktigt jobbigt. Idag åker iaf julen ut, det är mer grannbarr här inne på golvet än någonting annat känns det som.




Kulturkritiker?


Och här är två till, så söta vi är !


En liten nostalgisk tår

Gott nytt år önskar jag alla ute i vårt avlånga land (och alla andra också givetvis)

Idag tackar jag två personer från min Alvestatid för en liten nostalgitripp, min allra första kompis N och min dagmammas grannes barn C har skickat vänförfrågning på facebook och åter visar det sig hur bra den här sidan är. Många tycker att de kontakter man inte håller vid liv inte är kontakter man tycker är viktiga men så lätt är det inte. Vi har flyttat runt så mycket i Sverige och mycket folk och nya intryck har satt lite käppar i hjulen plus att jag kanske inte har värdesatt dem som jag skulle gjort. En liten nostalgisk tår letade sig fram när vi pratade om det hemma idag. Jag är lite avundsjuk på H som fortfarande umgås med en av sina barndomskamrater, hon och hennes sambo var här igår. Den där härliga känslan av att de känner varandra utan och innan saknar jag. De där historierna om allt som varit och alla glada minnen de har tillsammans. Egentligen är det kanske inte så viktigt att återuppta gamla rostade kontakter men jag vill gärna försöka så tack FB för att möjligheten ges.

Den snabbinsatta nyårsfesten igår blev jättetrevlig, god mat, dryck och trevligt sällskap, disco i vardagsrummet och eld i den nya eldtunnan ute. Starten på ett nytt årtionde fick vi uppleva i och med tolvslaget, det är spännande att se vad de kommande 10 åren har att erbjuda. Mycket har hänt sedan 2000 och mycket kommer antagligen hända framöver. Vad som än händer så glöm inte att verkligen leva och gör det nu, imorgon kan det vara för sent!

Nu ska jag fortsätta njuta av fredagskvällen!


RSS 2.0